ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το χρονικό του διπλού φονικού – Πήρε μαζί του ρόπαλο και σπαθί ο 33χρονος

Το χρονικό του διπλού φονικού – Πήρε μαζί του ρόπαλο και σπαθί ο 33χρονος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε την οκταήμερη κράτηση του 22χρονου που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο.

O 22χρονος είπε στην Αστυνομία πως ήταν ο άνθρωπος με την κουκούλα. Παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. Δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του, και με βάση τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Κουμέττο Κουμέττου, ο οποίος ζήτησε ενόρκως την κράτηση του 22χρονου, κατά τη σύλληψή του αυτός είπε στους ανακριτές «εν να σας τα πω ούλλα» και παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με τους άλλους τρεις υπόπτους, και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στην κατοικία των θυμάτων, αφού του άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο δικαστήριο ο κ. Κουμέττου, ο 22χρονος εισήλθε στο σπίτι ανέβηκε στο δωμάτιο και είδε το ζεύγος ήταν νεκρό.

Ο κ. Κουμέττου είπε, επίσης, στο δικαστήριο ότι κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 22χρονου παραλήφθηκε ένα ζευγάρι παπούτσια, που, όπως είπε στους ανακριτές, νομίζει πως είναι αυτά που φορούσε όταν μπήκε στο σπίτι των θυμάτων.

Οι ανακριτές οδηγήθηκαν στη σύλληψη του 22χρονου μετά την ανάκριση της συμβίας του 33χρονου, η οποία κατά την ανάκριση της, η οποία καταγράφηκε σε ημερολόγιο ενεργείας, ενέπλεξε τον εαυτό της στα αδικήματα, αναφέροντας ότι στις 18 Απριλίου η ιδία, ο συμβίος της, ο ετεροθαλής αδελφός του και ο ύποπτος συναντήθηκαν, και κατά τη συνάντηση ο  συμβίος της τους είπε ότι ο ίδιος ο 33χρονος και ο 22χρονος θα πήγαιναν να κλέψουν ένα χρηματοκιβώτιο.

Η συλληφθείσα ανέφερε στους ανακριτές ότι ο συμβίος της, τους είχε πει πως εάν χρειαζόταν θα σκότωνε και πήρε μαζί του το ρόπαλο και το σπαθί.  Είπε ακόμα πως έδωσε σάλι δικό της τύπου Μπομπ Μάρλεϊ στον 22χρονο.

Ανέφερε πως θα γίνει αναγνωριστική παράταξη και αναζητούνται τα κλοπιμαία, όπως το πορτοφόλι του Χατζηγεωργίου. Πρόσθεσε πως αναζητείται επίσης η κουκούλα και αναμένεται να γίνουν περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις και υποδείξεις σκηνών.

Διευκρίνισε πως δεν λήφθηκε κατάθεση από τον 22χρονο και ότι θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του.

Ο κ. Κουμέττου στην ένορκη δήλωσή του με την οποία ζήτησε την κράτηση του 22χρονου επανέλαβε τα γεγονότα ερευνών μέχρι και τη σύλληψη του ετεροθαλούς αδελφού και της συμβίας του 33χρονου.

Οι ύποπτοι κρατούνται προς διερεύνηση των αδικημάτων του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής, της εισόδου ενόπλου με σκοπό την κλοπή, της εισόδου στην οικία, με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, της απαγωγής και της απαγωγής, με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και για το αδίκημα της αυτουργίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top