ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς ‘δασμούς’

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς ‘δασμούς’

Αύριο Πέμπτη (3/5) το πρωί η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) θα παραλάβει από τις κρατικές αποθήκες είδη ανθρωπιστικής βοήθειας τα οποία θα μεταφερθούν στους εγκλωβισμένους που διαμένουν στα χωριά της Καρπασίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας πως η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και την Παρασκευή το πρωί για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους στα μαρωνίτικα χωριά.

Την περασμένη εβδομάδα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας ότι το κατοχικό καθεστώς θα επιτρέψει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους στην Καρπασία και στα μαρωνίτικα χωριά, χωρίς την επιβολή «δασμών», μετά την απόφαση του "υπουργικού συμβουλίου" στα κατεχόμενα να ακυρώσει την απόφαση για επιβολή "δασμών" στη βοήθεια που αποστέλλεται από τις αρχές της Δημοκρατίας προς τους εγκλωβισμένους, που είχε ληφθεί το περασμένο φθινόπωρο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Φωτίου είπε πως γύρω στις 8 - 8.30 αύριο το πρωί η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα παραλάβει τα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας από τις κρατικές αποθήκες για να τα μεταφέρει στους εγκλωβισμένους που διαμένουν στα χωριά της Καρπασίας και πως αυτό θα γίνει και την Παρασκευή το πρωί για τους εγκλωβισμένους στα μαρωνίτικα χωριά.

«`Εχουμε λάβει διαβεβαιώσεις πως το κατοχικό καθεστώς δεν θα επιβάλει οποιουσδήποτε `δασμούς` και αναμένουμε από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ να διασφαλίσει τη διαδικασία στη βάση των όσων έχουμε συνεννοηθεί», είπε ο Επίτροπος Προεδρίας.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top