ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αγνοούν τη μισογκρεμισμένη Διανέλλειο – Κανένας αρμόδιος δεν συγκινείται

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αγνοούν τη μισογκρεμισμένη Διανέλλειο – Κανένας αρμόδιος δεν συγκινείται

Κανένα ενδιαφέρον δεν φαίνεται να προκύπτει από πλευράς υπουργείου Παιδείας για αξιοποίηση του χώρου της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής στη Λάρνακα.

Ενώ συζητήθηκε το θέμα στην κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας στις 28 Μαρτίου και η Διαχειριστική Επιτροπή του Διανέλλειου Ορφανοτροφείου, στο οποίο ανήκει η γη, προώθησε το ζήτημα στο υπουργείο, δεν έχει επιδειχθεί κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Σκοπός παραμένει η ενοικίαση ή απαλλοτρίωση με σκοπό την ανέγερση καινούργιου σχολικού κτηρίου, καθώς η υφιστάμενη Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου βρίσκεται σε άσχημη κτηριακή κατάσταση.

Ωστόσο, η πρώην Διανέλλειος παραμένει σε άθλια κατάσταση, αγριόχορτα και ακαθαρσίες περιβάλλουν τον χώρο, ενώ τα κάγκελα έχουν σκουριάσει και αυτό δεν συγκινεί κανέναν αρμόδιο.

Πάντως, το Διανέλλειο Ορφανοτροφείο έχει ήδη προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό να αποχαρακτηριστεί το κληροδότημα όσον αφορά το τεμάχιο της Διανέλλειου -να επιτραπεί η αλλαγή χρήσης εκτός από εκπαιδευτικούς σκοπούς- έτσι ώστε να μπορέσει ν’ αξιοποιήσει το χώρο για δικούς του σκοπούς και να έχει εισοδήματα.

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top