ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ 10ΧΡΟΝΟΥ: Θα κινηθούν νομικά οι γονείς – Αναμένονται οι παππούδες από το εξωτερικό

ΘΑΝΑΤΟΣ 10ΧΡΟΝΟΥ: Θα κινηθούν νομικά οι γονείς – Αναμένονται οι παππούδες από το εξωτερικό

Για την υπόθεση του θανάτου του 10χρονου έχουν συλληφθεί δυο γιατροί των Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστηρίο από τον ανακριτή της υπόθεσης, οι δυο γιατροί οι οποίοι είναι υπόπτου για υπόθεση πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και για απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις.

 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» την Κυριακή (13/05), οι γονείς του άτυχου Σταύρου προτίθεται σε μεταγενέστερο στάδιο να κινηθούν νομικά σε ότι αφορά τον χειρισμό του παιδιού τους από τους ιατρούς των Πρώτων Βοηθειών.

Να σημειώσουμε πως η κηδεία του μικρού Σταύρου Γιωργαλλή θα πραγματοποιηθεί εντός των ημέρων καθώς αναμένονται στην Κύπρο οι παππούδες του οι οποίοι ζουν στον Καναδά.

Θυμίζουμε πως στο Δικαστήριο το Σάββατο (12/05), αναφέρθηκε ότι ο δεκάχρονος Σταύρος Γιωργαλλή, τέως από το χωρίο Κλαυδιά, είχε μεταφερθεί από την μητέρα του στο ΤΑΕΠ του Γεν. Νοσοκομείου Λάρνακας για εξέταση μετά από ατύχημα που είχε στο σχολείο κατά την διάρκεια του μαθήματος γυμναστικής. 

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, το νεαρό αγόρι εξέτασε αρχικά ο Διευθυντής του ΤΑΕΠ  και στη συνέχεια εξετάστηκε από τον 2ο ύποπτο, αλλά έγινε και εξέταση στο παιδί και ταυτόχρονα από τους δύο υπόπτους.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΑΡΝΑΚΑ: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του 10χρονου Σταύρου

Το παιδί υποβλήθηκε σε ακτινογραφική εξέταση κρανίου, έπειτα από κοινή απόφαση των δύο υπόπτων. Η  ακτινογραφία εξετάστηκε από τους δύο ύποπτους Ιατρούς και σύμφωνα με τους ίδιους, διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν είχε κάταγμα και συνέχιζε να βρίσκεται σε άριστη κλινική κατάσταση και δόθηκαν  γραπτές οδηγίες στην μητέρα για παρακολούθηση της υγείας του. Το παιδί έλαβε εξιτήριο.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως ότι η ακτινογραφία από τους ίδιους τους γιατρούς και δεν εξετάστηκε από ακτινολόγο, οι δύο ύποπτοι εξέτασαν από μόνοι τους την ακτινογραφία παρόλο που κατά τον δεδομένο χρόνο, βρισκόταν σε καθήκον ακτινολόγος.

Δυστυχώς, δυο ώρες αργότερα επέστρεψε και πάλι στο νοσοκομείο καθώς είχε λιποθυμήσει.

Αμέσως διευθετήθηκε η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Εκεί εισήχθη στο χειρουργείο αλλά πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, ο 10χρονος έχασε την μάχη για τη ζωή.

Τέλος να σημειώσουμε πως ο 10χρονος Σταύρος είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας Γιωργαλλή.

Η οικογένεια έχει ακόμη ένα ηλικίας 4 ετών.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top