ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: «Αναγνωρίζεις την μυρωδιά των αιμάτων;» - ‘SOS’ από την 21χρονη

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: «Αναγνωρίζεις την μυρωδιά των αιμάτων;» - ‘SOS’ από την 21χρονη

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος, έτσι όπως τις διηγήθηκε στους ανακριτές ο 23χρονος Λευτέρης Σολωμού, ετεροθαλής αδελφός του 33χρονου Λοΐζου Τζιωνή.

«Γυάλιζαν τα μάτια και των δύο από την κόκα» όταν έφυγαν από το σπίτι για να πάνε στην οδό Ζαλόγγου, είπε ο 23χρονος, αναφερόμενος στον Τζιωνή και στον Χατζηξενοφώντος, οι οποίοι έκαναν χρήση ουσιών, πριν την διάπραξη του ειδεχθούς εγκλήματος της 19ης Απριλίου.

Αποκαλύψεων συνέχεια, στην υπόθεση του διπλού φονικού, με την κατάθεση του 23χρονου Λευτέρη Σολωμού, να ρίχνει αρκετό φώς στην υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Πολίτης’ και την δημοσιογράφο Σόφη Ορφανίδου.

Ο Σολωμού, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, είπε στους ανακριτές ότι, το μοιραίο βράδυ, όταν ο αδελφός του έφυγε από το σπίτι με τον 22χρονο με προορισμό την οικία του ζεύγους Χατζηγεωργίου, έμεινε στο σπίτι με την 21χρονη συμβία του 33χρονου και παρακολουθούσαν τηλεόραση, μέχρι που κάποια στιγμή δέχθηκαν τηλεφώνημα από τον Τζιωνή, ο οποίος τους ζήτησε να πάνε να τους παραλάβουν.

Ο 23χρονος, σύμφωνα με την κατάθεσή του, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγε καλά και «αυθόρμητα» ξεκίνησαν με την Σιαμς να πάνε να πάρουν τους δύο, ωστόσο επειδή δεν ήθελε να μπλέξει πήγαν αλλού. Αλλά στην συνέχεια τους ξαναπήρε ο 33χρονος και τελικά πήγαν και τους παρέλαβαν.

Όταν έφτασαν στο σπίτι όπου διέμεναν οι συλληφθέντες, ακούστηκε σαν κάποιος να κτυπά το τζάμι στο υπνοδωμάτιο της 21χρονης και κατάλαβαν ότι ήταν ο Λούης, ο οποίος τους ζήτησε να μην ανάψουν φως, αλλά σόμπα για να υπάρχει χαμηλότερος φωτισμός, σύμφωνα πάντα με τον Σολωμού.

Ο Τζιωνής, όταν του άνοιξε η συμβία του, την ρώτησε αν θα τον εγκατέλειπε αν έκανε κάτι κακό, ενώ στην συνέχεια την ρώτησε, «αναγνωρίζεις την μυρωδιά των αιμάτων;».

Ο Σολωμού, εξέλαβε το αίμα ως προερχόμενο από ζώο, ενώ ακολούθως, ο Τζιωνής του ζήτησε βοήθεια για να κρύψουν τα ρούχα που φορούσε.

Επιπλέον, ο 23χρονος είπε στους ανακριτές ότι, ο Τζιωνής όταν μπήκε στο σπίτι, «κάθισε και έτρωγε ήρεμα μέσπιλα» και στην συνέχεια τους αποκάλυψε ότι είχε σκοτώσει το ζεύγος, περιγράφοντάς τους μάλιστα και τον τρόπο.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στον 15χρονο, τον οποίο δεν σκότωσε γιατί «είχε και ο ίδιος μωρό».

Ο 33χρονος, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του 23χρονου ετεροθαλή αδελφό του, ζήτησε από τον ίδιο να τον βοηθήσει με ένα μικρό βαν για να παραλάβουν τα κλοπιμαία, αφού θα επέστρεφαν ξανά στο σπίτι στον Στρόβολο, με τον Σολωμού να αρνείται και πάλι και να φεύγει από το σπίτι.

Στο μεταξύ, ο 33χρονος φέρεται να είχε επιστρέψει στην Ζαλόγγου αλλά είχε δει την Αστυνομία και αποχώρησε.

Εξάλλου, ο 23χρονος ισχυρίζεται ακόμη ότι, όταν ο ετεροθαλής αδελφός του είχε πάρει την 21χρονη συμβία του και κρυβόταν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και χωράφια, είχε πάρει μήνυμα στο κινητό από άγνωστο αριθμό που έγραφες ‘SOS’ και κατάλαβε ότι προερχόταν από την Σάρα, αλλά το έσβησε για να αποφύγει να έχει στοιχεία που θα τον ενέπλεκαν στην υπόθεση.

Τέλος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του ‘Πολίτη’ ο 23χρονος φέρεται να είπε πως ξέρει ότι έκανε λάθος όταν άκουγε να συζητούν μπροστά του για ένα έγκλημα και δεν έκανε κάτι για να το αποτρέψει και ότι μακάρι να μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω και να διορθώσει το λάθος του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top