ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέσπασμα για τον θάνατο του Σταύρου – ‘Αποχαιρέτα μας με μια μούντζα στα μούτρα της…’ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ξέσπασμα για τον θάνατο του Σταύρου – ‘Αποχαιρέτα μας με μια μούντζα στα μούτρα της…’ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένα 10χρονο αγοράκι έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή σκορπώντας την θλίψη και την οργή ανά το Παγκύπριο.

Ο θάνατος του Σταύρου Γιωργαλλή την Παρασκευή (10/05) ήρθε να ξυπνήσει από τον λήθαργο την Δημόσια Υγειά άλλα και την Δημοσία Παιδεία.

Ο μικρός θυμίζουμε ότι είχε τραυματιστεί στο σχολείο του ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα και αφού πρώτα μετεφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με κάταγμα στο κεφάλι, πηρέ εξιτήριο. Μετά από δυο ώρες επέστρεψε στο Νοσοκομείο όμως πλέον ήταν ήδη αργά. 

Ο θάνατος του προκάλεσε συγκλονισμό σε όλους, ενώ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου ανάμεσα σε γιατρούς και Υπουργεία για το ποιος φέρει ευθύνες.

Ευθύνες που βαραίνουν πολλούς άλλα εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι για να τις καταλογίσουμε. Ένας 10χρονος έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή, ξυπνώντας όμως την ανεπάρκεια ενός Κράτους που θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκό.

Κοινωνική Λειτουργός μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook ξεσπά, τονίζοντας πως αντί να τηρηθεί έστω και ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του μικρού, κάποιοι αποποιούνται των ευθυνών τους, ξεχνώντας πως μπορεί στην θέση του άτυχου Σταύρου να ήταν το δικό τους παιδί.

Αναφορά γίνεται και στις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Υποστηρίζει μάλιστα πως υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών ανέφερε ότι δεν είναι προτεραιότητα του κράτους να υπάρχει ταρτάν στα γήπεδα καλαθόσφαιρας.

Αυτούσια η ανάρτησή της:

“Σπάνια έως ποτέ καταγράφω συναισθήματα δημόσια. Το τι αισθάνεται ο καθένας μας δεν είναι για τα πανηγύρια του διαδικτύου.

Μα σήμερα που τον είδα γελαστό και τα μάτια του να λάμπουν δεν το αντέχω…. Αγάπη μου, μωρό μας, άγγελε μας, στο καλό Σταύρο, στο καλό αγόρι μας… Ποιός γονιός να το αντέξει τούτο το άδικο «φονικό»;

Αποχαιρέτα μας με μια μούντζα στα μούτρα της ανεπάρκειας και της αναισθησίας όλων των σκατάδων που αποποιούνται ευθύνες. ΄Ολων των σκατάδων σε ΟΛΑ τα υπουργεία που σε οδήγησαν στον θάνατο και δεν έσκασαν. Που δεν τήρησαν τουλάχιστον οι θλιβεροί θίασοι της δημόσιας αναισθησίας τους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη σου. Τα κοκόρια της ξιπασιάς.

Πρωτόκολλα και παράκολλα και πράσινα άλογα. Να το πάρουμε απόφαση; Τα ταμεία δεν ανοίγουν για τις ζωές μας….

  • Τα είδαμε και ξέρουμε. Τα γήπεδα στο εξωτερικό έχουν ταρτάν. Μα ένας κύριος των τεχνικών υπηρεσιών είπε πως «δεν είναι προτεραιότητα του κράτους τα γήπεδα καλαθόσφαιρας». Αν μην κακόν ήταν ένα δικό του παιδί; Να μας πούν ΟΛΟΙ σε Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία τις προτεραιότητες τους όσον αφορά τις ζωές μας γενικότερα. Να τις μάθουμε επιτέλους κι εμείς μέσα στις αλεπάλληλες τραγωδίες τις σχιζοφρένειάς τους που βιώνουμε….

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top