ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΟΣΕΛ: Κλοπή δημοσίου χρήματος – Υπό εκδίκαση και η επιδρομή που συνοδεύτηκε από τραυματισμούς

ΟΣΕΛ: Κλοπή δημοσίου χρήματος – Υπό εκδίκαση και η επιδρομή που συνοδεύτηκε από τραυματισμούς

Ποσό άνω των 300.000 ευρώ κλάπηκε από το δημόσιο μέσω ψευδών λογαριασμών και βάσει ευρημάτων του Γενικού Ελεγκτή όταν διατελούσε Διευθυντής Ελέγχου του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με τη Σόφη Ορφανίδου («Πολίτης») αντιμέτωποι με κατηγορητήριο, στο οποίο προεξάρχον είναι το αδίκημα της κλοπής, είναι οκτώ πρόσωπα, τα οποία κατά τα έτη 2011-2012 τελούσαν διευθυντές ή ήταν μέλη του Δ.Σ. του ΟΣΕΛ.

Ιορδάνης Ιορδάνους, Ανδρέας Κυριάκου, Νεόφυτος Καλλένος, Τάσος Μιχαηλίδης, Κώστας Ιωάννου, Σωτήρης Σωτηρίου, Στέλιος Γεωργίου και Παύλος Πανάγος, αντιμετωπίζουν κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της τήρησης ψευδών λογαριασμών, της κλοπής από διευθυντή και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ειδικότερα, ο Ιορδάνους κατηγορείται για κλοπή 35.000 ευρώ, ο Κυριάκου για κλοπή 73.000, ο Καλλένος για 62.000, ο Μιχαηλίδης για 53.000, ο Ιωάννου για 23.000, οι Σωτηρίου και Γεωργίου για 22.000 και ο Πανάγος για 14.000 ευρώ.

Η υπόθεση καταχωρίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας από το 2016, όμως δεν οδηγήθηκε ακόμα σε ακρόαση, ενώ επαναορίστηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Ενώπιον Δικαστηρίου βρίσκεται και η υπόθεση που αφορά μέλη της οικογένειας του Τάσου Μιχαηλίδη και σχετίζεται με επιδρομή στα γραφεία του ΟΣΕΛ στις 20 Νοεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με την υπόθεση, κατά την επιδρομή προκλήθηκαν ζημιές αλλά και τραυματισμοί προσώπων, ενώ νέα συνεδρία έχει οριστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου.

Κατηγορούμενοι είναι έξι, αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της εισόδου σε ξένη περιουσία με σκοπό τη διάπραξη ποινικού αδικήματος, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κακόβουλη ζημιά, καθώς και απαίτηση περιουσίας με απειλές, με σκοπό την κλοπή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top