ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

40 χιλιάδες Γερμανοί στην Αγία Νάπα το 2019 - Τερματίζονται τα δημοφιλές Club 18 – 30

40 χιλιάδες Γερμανοί στην Αγία Νάπα το 2019 - Τερματίζονται τα δημοφιλές Club 18 – 30

Αρχίζουν το 2019 απ’ ευθείας πτήσεις από τη Γερμανία προς τη Λάρνακα με στόχο να διοχετευθούν προς την Αγία Νάπα 40 χιλιάδες τουρίστες, ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρούσος «την περασμένη εβδομάδα οι Δήμαρχοι της επαρχίας  Αμμοχώστου, επισκέφθηκαν το Λίβανο, μια χώρα που απέχει από την Κύπρο μόνο 20 λεπτά αεροπορικώς και στην οποία η Αγία Νάπα έχει μια εξαιρετική καλοφημία (brandname). Ο στόχος της επίσκεψης ήταν η προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και έχουμε κλείσει συμφωνίες για προσέλκυση τουριστών».

Πρόσθεσε πως «για πρώτη φορά θα πραγματοποιούνται από τον επόμενο χρόνο, πτήσεις από τη Γερμανία προς την Αγία Νάπα και έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες για 40 χιλιάδες θέσεις, κάτι που δείχνει πως είμαστε στη σωστή πορεία. Όταν ρωτήσαμε γιατί οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες αποφάσισαν μετά από δεκαετίες να ξεκινήσουν πτήσεις προς τη Λάρνακα, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι πιστεύουν πως στην Αγία Νάπα υπάρχει τουριστικό προϊόν που μπορούν να προωθήσουν στους επισκέπτες και πελάτες τους».

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, «οι 40 χιλιάδες θέσεις που θα διατεθούν στη γερμανική αγορά σε τρεις μόνο πόλεις, είναι μόνο η αρχή. Επομένως ναι μεν χάνουμε από κάποιες αγορές αλλά κερδίζουμε από άλλες που είναι πιο βιώσιμες και υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων».

Κληθείς να σχολιάσει πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία "ο βρετανικός τουριστικός πράκτορας Thomas Cook θα τερματίσει το  δημοφιλές Club 18 – 30» που απευθυνόταν σε νεαρά ζευγάρια, ο κ. Καρούσος χαρακτήρισε «θετική κίνηση το γεγονός ότι οι διακοπές για τους νέους της συγκεκριμένης ηλικίας θα αποτελούν σύντομα παρελθόν από τους τουριστικούς προορισμούς».

Εμείς, εξήγησε «δεν έχουμε αποκλείσει ηλικιακές ομάδες από την Αγία Νάπα, αλλά αποκλείσαμε ορισμένες συγκεκριμένες συμπεριφορές οι οποίες με τον τρόπο που λειτουργούν δεν σέβονται την Αγία Νάπα ως τουριστικό θέρετρο και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτός» εξήγησε ο κ. Καρούσος «είναι και ο κύριος λόγος που λάβαμε τη συγκεκριμένη απόφαση».

Ανέφερε ακόμα ότι «από την ενημέρωση που έχουμε ο μεγάλος τουριστικός πράκτορας  Thomas Cook έχει αποφασίσει να τερματίσει την εταιρεία με την επωνυμία «Club 18 – 30» που ειδικευόταν στο συγκεκριμένο είδος τουρισμού, που για μας ήταν χαμηλής ποιότητας και δημιουργούσε μόνο προβλήματα. Επικροτούμε την απόφαση αυτή, θεωρούμε ότι λήφθηκε στα πλαίσια της αειφορίας του τουριστικού μας προϊόντος και πιστεύουμε πως γίνεται επειδή αρκετά τουριστικά θέρετρα που αντιμετώπιζαν παρόμοια με τα δικά μας προβλήματα, εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες δήλωναν ως ανεπιθύμητους τέτοιου είδους τουρίστες».

 Εξέφρασε ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «μετά τις ανακοινώσεις των τουριστικών θέρετρων, οι τουριστικοί πράκτορες φαίνεται να ανέλυσαν την όλη κατάσταση και σκέφθηκαν το καλύτερο δυνατόν συμφέρον τόσο για τους ίδιους όσο και για τα τουριστικά θέρετρα. Μετά την απόφαση της βρετανικής εταιρείας για τερματισμό του συγκεκριμένου Club, ανακοινώθηκε ότι έχει πλέον κλείσει ο κύκλος του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως «αντί ένας τουρίστας να καταλύει στα ξενοδοχεία της περιοχής με 150 στερλίνες για μια βδομάδα με all inclusive, προτιμούμε να έρχονται λιγότεροι οι οποίοι να ξοδεύουν περισσότερα σ’αυτό το χρονικό διάστημα. Θεωρούμε ότι η απόφαση της Thomas Cook είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και η εταιρεία πρέπει να αντιλήφθηκε ότι το συγκεκριμένο προϊόν έδιωχνε τους υπόλοιπους τουρίστες που μετέφερε στην περιοχή μας».

Ο Γιάννης Καρούσος απάντησε αρνητικά στην ερώτηση κατά πόσον ο τερματισμός του Club θα αφήσει οποιοδήποτε κενό στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία, διευκρινίζοντας πως «αντίθετα οι 8 περίπου χιλιάδες τουρίστες της συγκεκριμένης ηλικίας, θα αντικατασταθούν με τουρίστες καλύτερης ποιότητας, καλύτερων εισοδηματικών κριτηρίων και αφήνοντας καλύτερους πόρους στην τοπική οικονομία».

Οσον αφορά τις επιχειρήσεις που απευθύνονταν προς τις ηλικίες 18 – 30, όπως μπαρ, κλαμπ και δισκοθήκες που βρίσκονται στο κέντρο της Αγίας Νάπας, ο Δήμαρχος είπε ότι «όπως αναβαθμίστηκε το υπόλοιπο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Νάπας, έφτασε η ώρα να αναβαθμιστούν και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Εμείς στοχεύουμε την ποιότητα και αυτό αναφέρεται στην εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, ότι δηλαδή το όραμα της Αγίας Νάπας είναι πως πρέπει να καταστεί ένα από τα τρία καλύτερα ευρωπαϊκά τουριστικά θέρετρα στα θέματα παραλιών και διασκέδασης με διεθνείς προδιαγραφές και υποδομές».

Γι’ αυτό, συνέχισε «καλούμε όλους τους επιχειρηματίες να αρχίσουν να σκέφτονται την αναβάθμιση των καταστημάτων και υποστατικών τους και να προχωρήσουν με αυτή. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να πουλούμε δέκα λίτρα αλκοόλ με δέκα ευρώ, αυτό πρέπει να σταματήσει αφού δεν είναι βιώσιμο και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις».

Ερωτηθείς εάν ο Δήμος δέχθηκε παράπονα από επιχειρήσεις αναφορικά με την κίνηση αυτή, ο κ. Καρούσος απάντησε πως «ήδη έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση αλλά και η ανακαίνιση αρκετών επιχειρήσεων. Ακόμα αρκετοί διοργανωτές εκδηλώσεων αποφάσισαν ότι φέτος θα οργανώσουν φεστιβάλ βασισμένα σε διεθνή πρότυπα φέροντας στην Αγία Νάπα καλλιτέχνες, προσωπικότητες και ηθοποιούς παγκοσμίου φήμης».

Ανέφερε επίσης ότι «ως Δήμος θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε την οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί για αναβάθμιση της νυχτερινής ζωής της Αγίας Νάπας. Πρόσφατα υποβάλαμε  πρόταση προς το Υπουργείο Εσωτερικών για αναβάθμιση της περιοχής της νυχτερινής ζωής, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένουμε απάντηση από την κυβέρνηση, με στόχο να στηρίξουμε και με υποδομές την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει».  

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top