ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΦΟΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗ: Απελαύνεται ο Θεοδωρίδης – Καταζητούνται τρεις

ΦΟΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗ: Απελαύνεται ο Θεοδωρίδης – Καταζητούνται τρεις

Δεν υπάρχει επαρκής μαρτυρία εναντίον του Γιώργου Θεοδωρίδη, ο οποίος συνελήφθη για τον φόνο του Έρνεστ Λεωνίδη από τη ρωσική μαφία το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης (8/2).

Ο 57χρονος είχε παραδοθεί στη Βουλγαρία και τέθηκε σε προσωποκράτηση, ωστόσο δεν οδηγήθηκε εκ νέου στο Επαρχιακού Δικαστήριο Λεμεσού γιατί δεν στοιχειοθετήθηκε υπόθεση εναντίον του.

Σύμφωνα με τον Χριστόφορο Νέστορος («Πολίτης») η απόφαση για απέλαση λήφθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο Θεοδωρίδης ήταν ένα από τα πρόσωπα που συνέτρωγαν με τον Λεωνίδη στο εστιατόριο της Γερμασόγειας και φερόταν ως το πρόσωπο που ειδοποίησε τους εκτελεστές.

 

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του απειλείτο η ζωή του και γι’ αυτό εγκατέλειψε την Κύπρο μέσω κατεχομένων. Από εκεί πήγε στην Κωνσταντινούπολη και ακολούθως στη Σόφια όπου και συνελήφθη στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Ανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι καθόταν με το θύμα όταν τέσσερα πρόσωπα πλησίασαν τον Λεωνίδη και τον πυροβόλησαν.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, η δουλειά είναι της ρώσικης μαφίας, για την οποία ο Λεωνίδης ήλεγχε τους Γεωργιανούς στην Κύπρο.

Εν τω μεταξύ, στις 29 Μαΐου θα ξεκινήσει ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού η δίκη του 36χρονου Λετονού, ο οποίος θεωρείται ηθικός αυτουργός.

Καταζητούνται δε οι τρεις φερόμενοι ως εκτελεστές του 47χρονου, ο 31χρονος Γεωργιανός Piruz Kavleashivili και οι Lasha Okmelashvili και Aleksi Gabarashvili επίσης από τη Γεωργία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top