ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τοποθετήσεις Βασίλη Δημητρίου – «Σφύριξα ένα πέναλτι και μετά κατάλαβα το λάθος…»

Τοποθετήσεις Βασίλη Δημητρίου – «Σφύριξα ένα πέναλτι και μετά κατάλαβα το λάθος…»

Για την Κυπριακή διαιτησία αλλά και για το δικό του μεγάλο λάθος μίλησε ο διαιτητής Βασίλης Δημήτριου…

Ο βραβευθέντας από την ΚΟΠ ως κορυφαίος διαιτητής της χρονιάς (μαζί με τον Λεόντιο Τράττο) παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Μαγκαζίνο των σπορ» του SPORTS 1 και αναφέρθηκε στην διάκριση που έλαβε, για την Κυπριακή διαιτησία αλλά και για το δικό του έργο σε αυτή.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Δημητρίου:

 

Εξαργυρώνονται οι κόποι μιας χρονιάς. Νιώθω χαρούμενος κι εγώ και η οικογένεια μου. Χρειαζόμουν τη βοήθεια των συναδέλφων μου, χρειάζεται άψογη συνεργασία και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους.

Κάνουμε αυτοκριτική μετά το τέλος των αγώνων. Λάθη θα γίνονται, δεν θα λείψουν ποτέ. Όπως κάνουν οι ποδοσφαιριστές κάνουμε κι εμείς. Το πιο σημαντικό είναι να μην κρίνουμε από ένα λάθος δικό μας το αποτέλεσμα.

Για την πίεση που δέχονται: «Σίγουρα νιώθεις ψυχολογική πίεση, ειδικά όταν από ένα σφύριγμα δικό σου μπορεί να κριθεί η διαβάθμιση ή το πρωτάθλημα. Ούτε εμείς νιώθουμε καλά όταν γίνονται λάθη, προσπαθούμε παιχνίδι με το παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι. Η φετινή χρονιά ίσως να ήταν μια από τις καλύτερες. Το αντιλαμβάνεται και ο κόσμος. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι κρίναμε κάποιο αποτέλεσμα και αυτό μας ευχαριστεί».

Για τους παράγοντες που επηρεάζουν ένα διαιτητή: «Παίζει ρόλο πόσα χρόνια είσαι στην πρώτη κατηγορία, οι εμπειρίες είναι πολύ σημαντικές. Νιώθεις διαφορετικά όταν έχει 20000 κόσμο το γήπεδο, είσαι πιο προσεκτικός και συγκεντρωμένος. Εμένα με βοηθά να προσπαθώ να κάνω λιγότερα λάθη. Λόγω εμπειρίας δεν με επηρεάζουν».

Ο μεγάλος ντόρος γίνεται στα μεγάλα παιχνίδια, φέτος έκανα αρκετά στα οποία δεν έκρινα το αποτέλεσμα, δεν έκανα σημαντικό λάθος. Ένα από τα πιο κρίσιμα ήταν το ΑΠΟΕΛ-Απόλλων, πήγα προετοιμασμένος και προσπάθησα για το καλύτερο. Λάθη έκανα, αλλά δεν κρίναμε το αποτέλεσμα. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο. Δεν θυμάμαι να έκανα κάποιο άσχημο παιχνίδι».

Για το αν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος: «Σφύριξα ένα πέναλτι σε ένα αγώνα, όταν το είδα από την τηλεόραση κατάλαβα ότι είχα κάνει λάθος. Έκανα αυτοκριτική και προσπάθησα να μην το ξανακάνω. Εσείς το βλέπετε από την τηλεόραση 3-4 φορές και δεν καταλαβαίνετε, εμείς το βλέπουμε από το γήπεδο και πρέπει να πάρουμε μια απόφαση σε κλάσματα του δευτερολέπτου».

Θυμάμαι ένα ματς κυπέλλου Απόλλων-ΑΠΟΕΛ πριν αρκετά χρόνια. Είχα κάνει αρκετά λάθη, συμβαίνει αυτό.

Για τη στήριξη από την οικογένεια του: «Εννοείται ότι με στηρίζει. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Με τα συναισθήματα τα δικά μου μετά από ένα παιχνίδι είναι και η οικογένεια μου. Το σημαντικό είναι να σε στηρίζουν και στις δύσκολες στιγμές. Τους αφιερώνω τη βράβευση και στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, που ήταν πάντα δίπλα μας και μας στήριζε και στις δύσκολες στιγμές. Όταν ήθελαν κάποιοι να φέρουν ξένους διαιτητές ήταν δίπλα μας και μας στήριζε».

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top