ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καδής: ‘Από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 θα διατεθούν 243 εκ. ευρώ’

Καδής: ‘Από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 θα διατεθούν 243 εκ. ευρώ’

Βασικό εργαλείο στήριξης του γεωργικού τομέα, αποτελεί το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το κύριο μέσο άσκησης αγροτικής πολιτικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και της κυπριακής υπαίθρου, αφού αποτελείται από μια σειρά μέτρων τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, στη διασφάλιση της αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων και στην επίτευξη ισόρροπης εδαφικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, είπε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους του, στο 11ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας, ο Υπουργός ανέφερε ότι μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αναμένεται να διατεθούν μέχρι το τέλος της προγραμματικής περιόδου 243 εκατομμύρια ευρώ.

Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, σημείωσε, έχουν εγκριθεί μέσα από το Πρόγραμμα 228 αιτήσεις για επενδύσεις στον γεωργικό τομέα, που αντιστοιχούν σε ποσό ενίσχυσης 43 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, είπε, 233 νέοι σε ηλικία συμπατριώτες μας  εγκρίθηκαν ως νέοι γεωργοί, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν ποσό ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Στόχος, συνέχισε, είναι η περαιτέρω ενίσχυση της αγροτικής μας οικονομίας, έτσι ώστε να καταστήσουμε τα προϊόντα μας ποιοτικά ανώτερα και με καλύτερες προοπτικές εμπορίας, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό το εισόδημα του αγροτικού κόσμου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, είπε ο κ. Καδής, ότι η γιορτή της φράουλας άρχισε δειλά-δειλά το 1999 και έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός στον Δήμο Δερύνειας.

"Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Δερύνεια είναι η περιοχή στην οποία άρχισε η εμπορική καλλιέργεια της φράουλας τη δεκαετία του ΄60 και έκτοτε αναπτύχθηκε η συστηματική καλλιέργειά της. Σήμερα, χάρη στην εργατικότητα και στην προοδευτικότητα των αγροτών της περιοχής, η καλλιέργεια της φράουλας έχει καταστεί ένα προσοδοφόρο επάγγελμα, με καλλιεργήσιμη έκταση, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, πέραν των 500 δεκαρίων", πρόσθεσε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top