ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντίνος Έλληνας: 'Δωρεάν θερινά σχολεία και φέτος'– Δείτε ποια είναι στη Λεμεσό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

 Ντίνος Έλληνας: 'Δωρεάν θερινά σχολεία και φέτος'– Δείτε ποια είναι στη Λεμεσό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου θα λειτουργήσουν και φέτος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Θερινά Σχολεία.

Η φοίτηση είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά ενώ πρόγευμα θα παρέχεται μόνο στα παιδιά που πραγματικά το έχουν ανάγκη και των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση και λαμβάνουν σίτιση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού «το Πρόγραμμα των Θερινών Δημόσιων Σχολείων θα λειτουργήσει αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων για τις θερινές διακοπές και θα διαρκέσει συνολικά 25 εργάσιμες μέρες και συγκεκριμένα από τις 25 Ιουνίου 2018 μέχρι και τις 27 Ιουλίου 2018.

Κατά τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν ως θερινά 24 Δημοτικά Σχολεία και έξι Νηπιαγωγεία, σε αντίστοιχες σχολικές μονάδες, που θα καλύπτουν και τις πέντε επαρχίες.

Ο Προέδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας με ανάρτηση στο Facebook το Σάββατο (26/05) ενημερώνει τους γονείς για τα σχολεία που θα λειτουργήσουν ως θερινά στην πόλη της Λεμεσού.

Πρόκειται για την Β' Αστική, 7ον Δημοτικό, Τσίρειο Δημοτικό και Κ' Δημοτικό.

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση του:

Θερινά Δωρεάν σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης στην πόλη μας και φέτος.
Ένας θεσμός που βοηθά τα παιδιά και την οικογένειά.
Β' Αστική, 7ον Δημοτικό, Τσίρειο Δημοτικό,
Κ' Δημοτικό.

 

Να σημειώσουμε πως προτεραιότητα εισδοχής στα Θερινά Δημόσια Δημοτικά Σχολεία θα έχουν τα παιδιά τα οποία προέρχονται από δυσμενές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι γονείς θα έχουν, όπως και πέρσι, την ευκαιρία να επιλέξουν το θερινό σχολείο στο οποίο επιθυμούν να φοιτήσει το παιδί τους, το οποίο δεν ήταν απαραίτητα το σχολείο της εκπαιδευτικής τους περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, στα Θερινά Δημόσια Σχολεία «θα εφαρμοστεί ένα πολύ καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα είναι συνυφασμένες με τα ενδιαφέροντα, τις διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες των παιδιών».

Συγκεκριμένα, τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν την ημέρα τους στο σχολικό περιβάλλον (από τις 7:45 π.μ. μέχρι και τη 1:05 μ.μ.), απασχολούμενα με δημιουργικές δραστηριότητες, όπως: Εικαστική Έκφραση, Μουσική, Θέατρο, Φυσική Αγωγή, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Αγωγή Ζωής και άλλα.

Θα διοργανωθούν επίσης ομαδικά παιγνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, καθώς και εκδρομές και επισκέψεις.

Για τη λειτουργία του Προγράμματος, το Υπουργείο Παιδείας, θα επιχορηγήσει λειτουργικά έξοδα των Θερινών Δημόσιων Σχολείων (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, αναλώσιμα υλικά εκπαιδευτικού και μη χαρακτήρα, μισθοί εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, κ.τ.λ.).

Τα Θερινά Δημόσια Σχολεία «θα στελεχωθούν τόσο με αδιόριστους εκπαιδευτικούς δημοτικής, προδημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης και οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα Τελικά Μητρώα των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων όσο και από μόνιμους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα είναι και με επί κεφαλής κάθε σχολείου».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top