ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΗ: Νεύρα, ατάκες, διαξιφισμοί, γκριμάτσες –Ειρωνεύτηκε Οδυσσέα η Κουρσουμπά

ΒΟΥΛΗ: Νεύρα, ατάκες, διαξιφισμοί, γκριμάτσες –Ειρωνεύτηκε Οδυσσέα η Κουρσουμπά

Σε «εδώλιο κατηγορουμένου» μετετράπη η καρέκλα που «κράτησαν» για την Επίτροπο Νομοθεσίας και Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κατέθεσε τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας όσον αφορά στην υπόθεση διαγραφής χρέους ενυπόθηκου δανείου του συζύγου της Λήδας Κουρσουμπά, τις συμβάσεις σε ιδιώτες δικηγόρους από την Επίτροπο και την παράνομη χρήση υπηρεσιακού οχήματος και οδηγού από την Επίτροπο.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου, που έγινε παρουσία του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και Εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν διατηρήθηκε σε κόσμια πλαίσια, ενώ δεν έλειψαν τα νεύρα και οι διαξιφισμοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ελέγχου θα επανέλθει για το ζήτημα, καθώς η Επίτροπος Νομοθεσίας δεν ολοκλήρωσε τη δική της δήλωση λόγω του περασμένου της ώρας.

Οι κόντρες μεταξύ Κουρσουμπά-Ελεγκτή, Βουλευτών μεταξύ τους και Βουλευτών-Κουρσουμπά επικράτησαν μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Συγκεκριμένα, η Λήδα Κουρσουμπά, σ’ ότι αφορά στο θέμα του υπηρεσιακού οχήματος και οδηγού, κατήγγειλε τον κ. Μιχαηλίδη ότι ξεκίνησε την έρευνα χωρίς να εξηγήσει στην ίδια τι ερευνά, πράγμα που προκάλεσε την αντίδραση και το χαμόγελο του Ελεγκτή.

«Έστειλα φαξ στις 10:15», απάντησε, «και στις 12:00 βγάλατε ανακοίνωση για να με κατηγορήσετε για εμπάθεια».

Η Επίτροπος δεν έμεινε εκεί και εξήγησε ότι γυρίζει όλη την Κύπρο για τα καθήκοντά της και σημείωσε ειρωνικά ότι «ο Ελεγκτής έχει να πηγαίνει σε κάτι συνεδριάσεις».

Ακολούθησε σύντομη στιχομυθία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος κάλεσε την κ. Κουρσουμπά να φέρει το ημερολόγιο, ενώ για το όχημα τη συμβούλεψε: «Δωσ’ τους το, μεν το κρατείς». Πράγμα που προκάλεσε το γέλιο των βουλευτών.

Ο Γ. Ελεγκτής αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις, κατά τις οποίες η κ. Κουρσουμπά χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό όχημα και τον υπηρεσιακό οδηγό για να πάει στο αεροδρόμιο.

Η Επίτροπος εξήγησε ότι ο οδηγός «αντί να πάρει το ιδιωτικό, πήρε το υπηρεσιακό», πράγμα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Δεν δικαιούται ο υπηρεσιακός να οδηγεί ιδιωτικό».

Κατόπιν, ερωτηθείσα από την προεδρία αν είναι διαθέσιμη για νέα συνεδρίαση την άλλη Πέμπτη (7/5), δήλωσε ότι θα απουσιάζει στο εξωτερικό. Μάλιστα, γυρίζοντας ειρωνικά προς τον Γ. Ελεγκτή δήλωσε: «Θα με πάρει στο αεροδρόμιο ο οδηγός».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top