ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Τα κοινά σημεία των τριών θανατηφόρων – Προβληματισμός στην Τροχαία

ΠΑΦΟΣ: Τα κοινά σημεία των τριών θανατηφόρων – Προβληματισμός στην Τροχαία

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Τροχαία Πάφου μετά από τα και τρία θανατηφόρα που σημειώθηκαν τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες του Μαΐου.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Ο Υπεύθυνος της Τροχαίας Πάφου, Ζήνωνας Ψαθίτης μιλώντας στο ThemaOnline επεσήμανε πως και στα τρία θανατηφόρα υπάρχει κοινό στοιχείο.

Όπως μας εξήγησε και στις τρεις θανατηφόρες συγκρούσεις, οι οδηγοί εισήρθαν στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να υπάρχει και στις τρεις περιπτώσεις μετωπική σύγκρουση.

Σημαντικός παράγοντας όπως μας εξήγησε είναι η απόσπαση της προσοχής. ‘Δυστυχως δεν υπολογίζουν ότι εκείνη την ώρα μπορεί να υπάρχει κάποιος στην αντίθετη λωρίδα’ μας εξήγησε.

Στο τέλος μας επισημάνει πως και στα τρία θανατηφόρα μπορεί να υπάρχει ακόμη και η αιτία του κινητού τηλεφώνου. «Δεν υπάρχει άλλως λόγος να εξηγήσεις γιατί μέρα μεσημέρι αποσπάται η προσοχή ενός οδηγού. Όλοι ψάχνουν όλες τις αιτίες, εκτός από το τηλέφωνο» μας επισήμανε.

Να αναφέρουμε πως στα δυο από τα τρία θανατηφόρα οι οδηγοί δεν έφεραν ζώνες ασφαλείας.

Μοιραία ήταν η σύγκρουση των οχημάτων της 42χρονης Ευγενίας Λουκά και του 31χρονου Γρηγόρη Ανδρέου, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας κατά την ώρα του ατυχήματος. Πρόκειται για τα  δύο θύματα του θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (17/5) στον κύριο δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.

 Το δεύτερο θανατηφόρο σημειώθηκε την Κυριακή 27/05. Θύμα, ο 33χρονος Χάρης Δρουσιώτης που έχασε τη ζωή του στο νέο θανατηφόρο τροχαίο στον δρόμο Νικόκλειας προς Φασούλα. Συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα 67χρονης γυναίκας.

Το τρίτο θανατηφόρο σημειώθηκε γύρω στις 19:40 το απόγευμα, όταν ο 52χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στο δρόμο Τσάδας – Χούλου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top