ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα €7.38 για πολεμιστή του 1974 – «Τι θα πω εγώ στα παιδιά μου» - VIDEO

Επίδομα €7.38 για πολεμιστή του 1974 – «Τι θα πω εγώ στα παιδιά μου» - VIDEO

«Και περισσότερα να ήταν πάλι θα τα έστελνα πίσω», εξήγησε ο παλαίμαχος στρατιώτης που με επιστολή του ενημέρωσε ότι αποποιείται του δικαιώματός του να λαμβάνει επίδομα για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος, ο οποίος υπηρέτησε το 1974 με 36 μήνες συνεχούς θητείας-εφεδρείας, πήρε ως αντάλλαγμα το μηνιαίο επίδομα ύψους 7.38 ευρώ, μετά από πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με επιστολή του ζήτησε όπως αυτό μεταφερθεί στο ταμείο για την άμυνα της Κύπρου.

Μιλώντας στην Κατερίνα Χριστοφίδου και στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», ο παλαίμαχος στρατιώτης κατέθεσε τους λόγους για τους οποίους αποποιείται αυτού του δικαιώματος.

«Τι θα πω εγώ στα παιδιά μου; Αυτό είναι το παράδειγμα; Θα τους πούμε να πολεμήσουν για να πάρουν επίδομα;», διερωτήθηκε εύλογα.

Εξάλλου, στην επιστολή του έκανε λόγο για «εξευτελιστικό» τρόπο αντιμετώπισης από την πολιτεία.

Κανένας δεν ρώτησε σε πόσες μάχες έλαβε μέρος, τόνισε, μιλώντας για τις άγριες μέρες του 1974.

«Μας έστειλαν στην Κερύνεια στις 22 Ιουλίου στις 14:00 το μεσημέρι», είπε εμφανώς φορτισμένος.

Πολέμησε στο Καζάφανι, στον Άγιο Επίκτητο, στον Παχύαμμο και στη Μια Μηλιά. «Στον Παχύαμμο μας χτυπούσαν από θάλασσα, αεροπλάνα και πεζικό. Ο ασύρματος μας έλεγε ‘μην υποχωρήσετε’. Ήταν άνιση μάχη», δήλωσε ο παλαίμαχος στρατιώτης.

https://www.youtube.com/watch?v=EkzZSyFLSRw&feature=youtu.be

Υπηρέτησε την πατρίδα του για 36 μήνες, βίωσε μια από τις πιο δύσκολες εμπειρίες μπορεί να περάσει άνθρωπος, αντιμετώπισε σώμα με σώμα τους εισβολείς, υπάκουσε σε όλες τις εντολές και δεν υποχώρησε, όπως πολλοί άλλοι, σε μια προδομένη πατρίδα.

Και το Κράτος, η Πολιτεία, τον «επιβραβεύει» με 7.38 ευρώ τον μήνα. Και, όπως ο ίδιος εξηγεί, και παραπάνω να ήταν θα τα επέστρεφε, όπως πολλοί άλλοι. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν έγκειται στο χαμηλό ποσό αλλά στην ημιτελή στάση των κυβερνώντων.

Στο ότι η ίδια η Πολιτεία θεωρεί ότι απαλλάσσεται με 7.38 ευρώ τον μήνα και διενεργεί το καθήκον της απέναντι σε ανθρώπους που εξαιτίας τους έχουμε την έστω κουτσουρεμένη μας Κυπριακή Δημοκρατία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top