ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση ο Σιζόπουλος – «Εκβιαστής και βιαστής» ο Φαίδωνος

Στην αντεπίθεση ο Σιζόπουλος – «Εκβιαστής και βιαστής» ο Φαίδωνος

Το πρωί της Πέμπτης (7/6) ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη, όπου έδωσε απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Αρχικά ο κ. Σιζόπουλος είπε: «Απολογούμαι γιατί με τη σημερινή-μου διάσκεψη θα στεναχωρήσω κάποιους μεταξύ των οποίων και ‘φίλους’. Είμαι όμως υποχρεωμένος να αποκαταστήσω την αλήθεια στη βάση αδιάψευστων στοιχείων και να προστατεύσω τον εαυτό-μου από τη συκοφαντική δυσφήμιση που ανέλαβε σε βάρος-μου από τον περασμένο Σεπτέμβρη ο Δήμαρχος Πάφου».

«Η ΕΔΕΚ και ιδιαίτερα εγώ προσωπικά έχουμε ανοικτό μέτωπο σύγκρουσης με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Ο καθένας είναι εύκολο να ανατρέξει στα σκάνδαλα που έχω τεκμηριωμένα αποκαλύψει στη Βουλή από το 2003» ανάφερε επίσης, ενώ συμπλήρωσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι για αυτή-μου τη στάση έχω στοχοποιηθεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Όπως όλες οι προηγούμενες προσπάθειες κατέρρευσαν θα καταρρεύσει και αυτή».

«Από τον Δήμαρχο της Πάφου έχω κατηγορηθεί για δύο γεγονότα: Το πρώτο ότι έκανα παρέμβαση για να ευνοηθεί συγγενικό-μου πρόσωπο στη συνέχιση κατοχής και διαχείρισης τ/κ υποστατικού στην Πάφο. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν αποστομωτική και δεν θα τη σχολιάσω. Το δεύτερο αφορά την πώληση ακινήτου στον Άγιο Αθανάσιο Λ/σού από εταιρία στην οποία ήμουν μέτοχος, και ότι από αυτή την πράξη έλαβα πέραν των 700 χιλ. λιρών περισσότερα από ότι η τιμή που αναγράφεται στο πωλητήριο έγγραφο και το οποίο δεν το δήλωσα στο Φόρο Εισοδήματος.

«Θα θέσω στη διάθεσή-σας όλα τα στοιχεία που αφορούν τη συγκεκριμένη πώληση για να μπορέσετε να κρίνετε αντικειμενικά. Την ίδια στιγμή με τις δημόσιες δηλώσεις-του ο Δήμαρχος Πάφου υποπίπτει σε σοβαρές αντιφάσεις, οι οποίες αφενός επιβεβαιώνουν τη σκοπιμότητα της δήθεν καταγγελίας και της αποκάλυψης ουσιαστικά ενός ανύπαρκτου σκανδάλου και αφετέρου ότι δεν έλεγε την αλήθεια», είπε ο κ. Σιζόπουλος.

«Συγκεκριμένα» είπε, «ενώ την Τετάρτη 30.5.18 ισχυρίσθηκε ότι ο ίδιος δεν είχε καμιά σχέση με την αγοραπωλησία και δεν έλαβε μέρος σε καμιά διαβούλευση, αν και ήταν υπάλληλος της εταιρίας που αγόρασε το ακίνητο. Την επομένη παραδέχθηκε ότι είχε 2 επισκέψεις στα γραφεία της εταιρίας του συνεταίρου-μου για να εξασφαλίσει έγκριση για την έκδοση αδειών ανάπτυξης του ακινήτου, εργασία την οποία είχε ο ίδιος αναλάβει να διεκπεραιώσει». 

«Όμως τόσο οι υπάλληλοι του συνέταιρου-μου όσο και οι δικηγόροι που ετοίμασαν τα πωλητήρια έγγραφα διαβεβαιώνουν ότι ο Δήμαρχος Πάφου ήταν άμεσα εμπλεκόμενος στη διαδικασία αγοραπωλησίας και ήταν παρόν στην υπογραφή των τελικών εγγράφων» συνέχισε.

«Το γεγονός αυτό καταρρίπτει και τους ισχυρισμούς-του ότι ο λόγος της 11χρονης καθυστέρησης για την καταγγελία ήταν γιατί μόλις τον προηγούμενο μήνα κατόρθωσε να εξασφαλίσει τους αριθμούς των πωληθέντων οικοπέδων για να επιβεβαιώσει την ‘έκταση της δήθεν φοροδιαφυγής’ που έκανα».

«Οι υπόνοιες και η από επιφοίτηση του αγίου πνεύματος διερεύνηση γιατί δεν έγινε το 2007, όταν ως διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας διαπίστωσε τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα χρήματα που έδωσε η εταιρία για την αγορά και το ποσό που αναγραφόταν στα έγγραφα;» διερωτήθηκε.

«Όσον αφορά τους αριθμούς των οικοπέδων από τη στιγμή που χειριζόταν την έκδοση των σχετικών αδειών για ανάπτυξη του ακινήτου, αυτοί βρισκόντουσαν στην κατοχή-του από την πρώτη στιγμή».

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι από τη μέχρι τώρα διερεύνηση του θέματος, δεν προκύπτουν στοιχεία που να υποδεικνύουν  την ηγεσία του ΔΗΣΥ ή άλλου κόμματος ως υποκινητή αυτής της υπόθεσης».

«Ήδη έχουν δοθεί οδηγίες στους νομικούς-μου συμβούλους να προχωρήσουν στην κατάθεση στο δικαστήριο αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Δημάρχου Πάφου», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Ο κ. Σιζόπουλος, είπε επίσης ότι, «αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Δήμαρχος της Πάφου είναι πως ‘Αυτός που ζει σε γυάλινο σπίτι δεν πετροβολά αυτόν που ζει σε κάστρο’».

«Αν και έχει παρέλθει μία βδομάδα ο κατά τα άλλα λαλίστατος Δήμαρχος Πάφου αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει σε ερωτήματα τα οποία δημόσια του έθεσα, και συγκεκριμένα:

-Τι συμφέροντα θα είχε ο Δήμος Πάφου από την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας, που βρισκόταν εκτός των δημοτικών ορίων; 

-Τι συμφέροντα είχε ο ίδιος ώστε με επιστολή-του προς τον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία προσφέρθηκε να του εξασφαλίσει σε σύντομο χρόνο τις σχετικές άδειες;

-Γιατί δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις προθέσεις-του;

-Τι σχέση έχει ο Δήμαρχος Πάφου με την εταιρία που θα αναλάμβανε την κατασκευή του εργοστασίου;»

«Επιπρόσθετα επώνυμος πολίτης της Πάφου σε τηλεοπτική-του παρέμβαση στην παρουσία του Δημάρχου της Πάφου τον κατηγόρησε ως «εκβιαστή και βιαστή» και τον προέτρεψε «να τον πάρει στο δικαστήριο». Η μεγάλη έκπληξη ήταν ότι ο Δήμαρχος προσπέρασε αυτή τη βαρύτατη κατηγορία χωρίς σχόλιο και ούτε κινήθηκε νομικά. Ερωτήθηκε ποιοι λόγοι του επέβαλαν αυτή τη συμπεριφορά. Αποφεύγει να απαντήσει; Ποιος να είναι άραγε ο λόγος;»

Τα στοιχεία για την αγοραπωλησία του ακινήτου που παρέθεσε ο κ. Σιζόπουλος

Το συγκεκριμένο ακίνητο αγοράσθηκε αρχικά με δύο πράξεις στις 15.12.2000 και 2.1.2001 έναντι του ποσού των 75 χιλ. λιρών (129 χιλ. ευρώ).

Περιλάμβανε 3 οικόπεδα συνολικής έκτασης 2156 τ.μ. και ένα χωράφι έκτασης 3011 τ.μ.

Στη συνέχεια στις 8.4.2004 αγοράσθηκε ακόμα ένα οικόπεδο εφαπτόμενο με τα υπόλοιπα έκτασης 625 τ.μ. έναντι του ποσού των 40 χιλ. λιρών (69 χιλ. ευρώ)

Ο συνολικός συντελεστής δόμησης ήταν όσα και τα τ.μ. του ακινήτου δηλ. 5792 τ.μ.

Το 2006 ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πολυκατοικίας Christina C. η οποία συνολικά κάλυψε 3000 τ.μ. δηλ την έκταση των 3 προαναφερθέντων οικοπέδων, καθώς και μέρος από το χωράφι, μέρος του οποίου δεσμεύτηκε επιπρόσθετα για την κατασκευή πισίνας διαστάσεων 10χ20 μέτρων, καθώς και γηπέδου τέννις.

Το 2007 έγινε συμφωνία πώλησης του ακινήτου που περιλάμβανε το ένα οικόπεδο 625 τ.μ. και το αδιάθετο μέρος του χωραφιού έκτασης 2167 τ.μ, έναντι του αρχικά συμφωνημένου ποσού των 600 χιλ. λιρών (1.032.000 ευρώ)
Το παραπάνω ποσό αφορούσε:

         400 χιλ. λίρες για την πώληση η οποία έγινε στις 16.4.2007

         70 χιλ. λίρες για την ανάληψη της ευθύνης κατασκευής της πισίνας και του γηπέδου τέννις, και

         130 χιλ. λίρες για την πώληση των μετοχών της εταιρείας, η οποία έγινε στις 31.12.2008, καθώς και οφειλών της εταιρίας προς τους αρχικούς μετόχους-της, (δηλ. ποσό 222 χιλ. ευρώ)

Από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του κτηματολογίου προκύπτει ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (Απρίλιος 2007) οι τιμές πώλησης στην περιοχή που έγιναν αποδεκτές ήταν:

         Οικόπεδα: από 518 - 542 ευρώ τ.μ.

         Χωράφι: από 96 – 153 ευρώ τ.μ.

«Εάν ακόμα η πώληση θα γινόταν με βάση τις υψηλότερες τιμές αποδοχής από το κτηματολόγιο, η μέγιστη αξία πώλησης του ακινήτου δεν θα ξεπερνούσε τις 700 χιλ ευρώ.  Ουσιαστικά το ακίνητο πωλήθηκε σε τιμή πολύ υψηλότερη από την πραγματική-του αξία», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top