ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανατριχιαστικές εικόνες από το εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο Λευκωσίας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ανατριχιαστικές εικόνες από το εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο Λευκωσίας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συγκλονιστικές εικόνες από τον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας, δημοσιεύει η Βρετανική Daily Mail, κάνοντας ειδική αναφορά σε αυτό.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Το δημοσίευμα της  βρετανικής Daily Mail στο οποίο γίνεται εκτενές αναφορά στο εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της κυπριακής πρωτεύουσας, έχει τίτλο «Νεκροταφείο αεροπλάνων το παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας».

«Πουλιά έχουν πάρει τη θέση των επισκεπτών, ενώ καρέκλες ριγμένες στον χώρο του αεροδρομίου εδώ και δεκαετίες, που ποτέ δεν θα τις σηκώσει κάποιος», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι πλέον το συγκεκριμένο αεροδρόμιο βρίσκεται στη νεκρή ζώνη, καθώς μετά το 1974 η Λευκωσία μοιράστηκε στα δύο.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η βρετανική ιστοσελίδα, φαίνεται και ένα παλιό αεροσκάφος της Cyprus Airways το οποίο όπως σημειώνεται, έχει εμφανή σημάδια από σφαίρες.

Από το 1974 ο Διεθνές Αερολιμένας Λευκωσίας βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η τελευταία εμπορική αεροπορική πτήση που έγινε από το Αεροδρόμιο Λευκωσίας, ήταν το 1977 στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Με την τουρκική εισβολή το αεροδρόμιο ήταν η σκηνή μερικών μεγάλων μαχών μεταξύ Κύπρου και τούρκικων δυνάμεων, που οδήγησαν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να κηρύξουν ένα Ηνωμένο Έθνος για την Προστατευόμενη Περιοχή (UNPA) κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Αυτό απαιτούσε και από τις δύο πλευρές να αποσυρθούν τουλάχιστον 500 μέτρα από την περίμετρο του αεροδρομίου. Με την κατάπαυση του πυρός που υπογράφηκε στις 16 Αυγούστου 1974 το Αεροδρόμιο της Λευκωσίας έγινε μέρος των Ηνωμένων Εθνών για την ελεγχόμενη Ζώνη.

Είναι γεγονός ότι, ο κάθε Κύπριος που αντικρίζει τις εικόνες, συγκλονίζεται …

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top