ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΥΡΙΔΩΝ: Νέο κατηγορητήριο - Μέχρι 14 χρόνια φυλάκιση - Μπουκάλα 3.500 ευρώ

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΥΡΙΔΩΝ: Νέο κατηγορητήριο - Μέχρι 14 χρόνια φυλάκιση - Μπουκάλα 3.500 ευρώ

Μπορεί το κατηγορητήριο για την υπόθεση με τις θυρίδες της Τράπεζας Κύπρου και της ΣΠΕ Αλληλεγγύης στη Λάρνακα να κρίθηκε ως εσφαλμένο από το Κακουργιοδικείο, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκην ότι το ζεύγος Μάριου Λοΐζου και Σωτήρας Γεωργίου, έχει απαλλαγεί πλήρως…

Στην παρούσα φάση η Νομική Υπηρεσία επανεξετάζει το θέμα με το κατηγορητήριο και σύντομα θα ετοιμαστεί νέο, ώστε να κληθεί εκ νέου το ζεύγος να λογοδοτήσει ενώπιον Δικαστηρίου. Αυτό αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες μας.

Κατόπιν ολοκλήρωσης της ακροαματικής διαδικασίας, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας απάλλαξε το ανδρόγυνο από το κατηγορητήριο της υπόθεσης, σύμφωνα με το οποίο μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιανουαρίου 2016 απέκτησε περιουσία πέραν των 313 χιλιάδων ευρώ, ενώ γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι αυτή αποτελούσε έσοδο από τη διάπραξη γενεσιουργού αδικήματος.

«Η κατηγορία δεν είναι αρκετή ως προς την αποκάλυψη διάπραξης αδικήματος, καθότι αναφέρεται γενικώς και αορίστως σε διάπραξη γενεσιουργού αδικήματος. Το αδίκημα θα πρέπει ν’ αναφέρεται και να εξειδικεύεται, για να διαφανεί εάν είναι συστατικό στοιχείο της κατηγορίας νομιμοποίησης εσόδων, ώστε να παρέχει τη δικαιοδοσία στο δικαστήριο για εκδίκαση της κατηγορίας», σημειώνει μεταξύ άλλων το Κακουργιοδικείο στην απόφασή του.

Να σημειωθεί ότι το ζεύγος αντιμετώπιζε κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 14 χρόνων.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Φεβρουάριο του 2016. Από τις έρευνες που είχαν κάνει οι ανακριτές είχε προκύψει πως το ζεύγος έκανε ιδιαίτερα ακριβή ζωή, χωρίς αυτή να δικαιολογείται από τα νόμιμα εισοδήματά του.
Υπενθυμίζεται πως σε έρευνα στην οικία του υπόπτου είχε εντοπιστεί μια μπουκάλα ουίσκι μάρκας «Glenfidich» που είχε ο ύποπτος στην κάβα του σπιτιού του και στοίχιζε 3.500 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Το εν λόγω μπουκάλι ουίσκι ήταν ηλικίας 50 ετών...

Όλα τα μπουκάλια ουίσκι που κατασχέθηκαν από την οικία του 37χρονου είναι συνολικής αξίας περίπου 15 χιλιάδων ευρώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top