ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ: Έρευνα για σκάνδαλα εις βάρος του αντιπρύτανη – Επιστολή παραίτησης

ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ: Έρευνα για σκάνδαλα εις βάρος του αντιπρύτανη – Επιστολή παραίτησης

Καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα εξετάζονται σε βάρος του τέως αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου.

Μεταξύ αυτών και η στέγαση εργαστηρίου του Πανεπιστημίου σε διαμέρισμα της συζύγου και της πεθεράς του.

Σύμφωνα με τη Δέσποινα Ψύλλου («Ο Φιλελεύθερος») η έρευνα διεξάγεται από ανεξάρτητο εσωτερικό ελεγκτή του πανεπιστημίου, κάτι που οδήγησε και τον κ. Κωνσταντίνου σε παραίτηση.

Το πόρισμα της έρευνας, που θα παραδοθεί στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη και στον οποίο το ΑΚΕΛ είχε καταθέσει τις καταγγελίες, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Στο διά ταύτα, ο αντιπρύτανης φέρεται να λάμβανε απολαβές χιλιάδων δολαρίων με το καπέλο της παροχής υπηρεσιών.

Όπως καταγγέλθηκε, έλαβε έγκριση σε ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάστηκε ως επιμορφωτικό και το οποίο διαχειρίστηκε ο ίδιος με τον όμιλο Εκπαιδευτικών Χρηστών Πληροφορικής Τεχνολογίας Κύπρου και όχι μέσω του Πανεπιστημίου.

Το εν λόγω πρόγραμμα διεξήχθη από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ ο τέως αντιπρύτανης εγκρίθηκε τον Ιανουάριο του 2017.

Παρουσιάζεται, επίσης, απόκλιση ως προς τον προϋπολογισμό του προγράμματος, αφού ο κ. Κωνσταντίνου φαίνεται να δήλωσε ότι θα εισέπραττε 40.657 δολάρια, ενώ ο δημοσιευμένος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 777.429 δολάρια.

Επίσης, ο κ. Κωνσταντίνου καταγγέλθηκε ότι ενοικίαζε για λόγους στέγασης, στο εργαστήριο Μάθησης στις Φυσικές Επιστήμες του Παν. Κύπρου, διαμέρισμα το οποίο ανήκε στη σύζυγο και στην πεθερά του.

Η ενοικίαση διήρκεσε οκτώ χρόνια, έως και την εκλογή του στη θέση του Αντιπρύτανη.

Όπως αναφέρθηκε, φοιτήτριες του αντιπρύτανη φέρονται να λάμβαναν τιμολόγια από το Πανεπιστήμιο, τα οποία έβγαιναν στο όνομα του ομίλου που στεγαζόταν στο διαμέρισμα όπου διατηρούσαν σύζυγος και πεθερά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top