ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πρόεδρος της ΕΣΚ Γ. Φράγκος διαψεύδεται για το γλωσσάριο της εισβολής – Ηχητικό ντοκουμέντο - VIDEO

Ο πρόεδρος της ΕΣΚ Γ. Φράγκος διαψεύδεται για το γλωσσάριο της εισβολής – Ηχητικό ντοκουμέντο - VIDEO

Δηλώσεις του που προβλήθηκαν στο ΡΙΚ, στο πρόσφατο παρελθόν, αναιρούν τα όσα ανέφερε την Παρασκευή (22/06) με γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Γιώργος Φράγκος, για το «γλωσσάρι της εισβολής».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sigmalive, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση στις 03/05, ο κύριος Φράγκος ακούγεται να λέει ξεκάθαρα πως «αυτή τη στιγμή, επεξεργαζόμαστε ένα κοινό γλωσσάριο με όρους που ενοχλούν και τις δυο πλευρές και τις δυο κοινότητες, με στόχο αυτοί οι όροι να αποφευχθούν, ούτως ώστε, να μην δημιουργούν προσκόμματα κάθε φορά που πλησιάζουμε ο ένας τον άλλο, να μην τα βρίσκουμε στους όρους και τις λέξεις».

Οι δηλώσεις έγιναν στην παρουσία του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο εκδήλωσης στα κατεχόμενα για την ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

Το εν λόγω βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Φράγκου προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του κρατικού σταθμού ΡΙΚ1.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΚ για το γλωσσάριο – «Ξεκαθαρίσαμε ότι εκπίπτει των δικαιοδοσιών»

Με απλά λόγια, η γραπτή δήλωση που έκανε εντός της ημέρας (22/06) ο Πρόεδρός της ΕΣΚ, Γιώργος Φράγκος, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο κ. Φράγκος είχε υποστηρίξει νωρίτερα εντός της ημέρας (22/06) πως «η Ένωση Συντακτών Κύπρου ουδέποτε ανέλαβε ή διαδραμάτισε τον οποιονδήποτε ρόλο. Η ΕΣΚ μετέχει στο πρόγραμμα του ΟΑΣΕ «Διάλογος για την Κύπρο», που περιλαμβάνει πλειάδα δικοινοτικών δράσεων μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ δημοσιογράφων».

Πέραν τούτου ο κύριος Φράγκος στη γραπτή του δήλωση λέει πως «όταν η οργάνωσή μας βολιδοσκοπήθηκε, σε προκαταρτική συζήτηση, για το γλωσσάριο, ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό εκπίπτει των δικαιοδοσιών και της αποστολής μας και ότι δεν επιθυμούμε την όποια εμπλοκή σε αυτό. Όπως και έγινε».

Εδώ να σημειωθεί ότι η ΕΣΚ σε γραπτή ανακοίνωσή της στις 10 Οκτωβρίου του 2017 ανέφερε πως η προσπάθεια για δημιουργία γλωσσαρίου ήταν εις γνώσιν της ενώ συμμετείχε επίσημα σ΄ αυτήν και η Επιτροπή Δεοντολογίας. Την ίδια θέση, ότι δηλαδή στον καταρτισμό γλωσσαρίου συμμετέχει η Επιτροπή Δεοντολογίας, είχε προβάλει και ο διεθνής οργανισμός ECPMF (Ευρωπαϊκό Κέντρο για τον Τύπο και την Ελευθεροτυπία).

Σημειώνεται πως στις επαφές με Τ/κ με στόχο την κατάργηση λέξεων που ενοχλούν το κατοχικό καθεστώς συμμετείχε ο Χρίστος Χριστοφίδης, που είναι μέλος των Δ.Σ. και της Ένωσης Συντακτών και της Επιτροπής Δεοντολογίας. Εντός της ημέρας (22/06) το ThemaOnline επικοινώνησε μαζί του και του υπέβαλε συγκεκριμένο ερώτημα: "Και τα δυο δημοσιογραφικά σώματα αναφέρουν ότι από μόνος σας συμμετείχατε στην προσπάθεια για σύνταξη γλωσσαρίου. Σας αφήνουν εκτεθειμένο. Κι αν από μόνος σας συμμετείχατε στις επαφές, υπό ποιά ιδιότητα το πράξατε αυτό; Τι έχετε να δηλώσετε;". Ο κ. Χριστοφίδης αρνήθηκε να προβεί σε κάποια τοποθέτηση, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας. "Δεν έχω να δηλώσω κάτι" επανέλαβε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για γλωσσάρι: "Λανθασμένη πληροφόρηση της ΕΣΚ"

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top