ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕΝ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Πήγε με κομμένο τένοντα και τον έστειλαν σπίτι του – «Να σκάσεις και να περιμένεις»- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΓΕΝ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Πήγε με κομμένο τένοντα και τον έστειλαν σπίτι του – «Να σκάσεις και να περιμένεις»- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Καταγγελία πολίτη για περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή 24/06, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έφτασε στο ThemaOnline.

Του Μιχάλη Μενελάου

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Δ.Κ. μετέβη για περίθαλψη στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μετά από τραυματισμό του την Κυριακή 24/06.

Όπως μας είπε, τραυμάτισε το χέρι του όταν έσπασε καταλάθος γυαλί, με αποτέλεσμα να κόψει τον τένοντά του.

Άμεσα μετέβη στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Λευκωσίας, μαζί με συγγενικά του πρόσωπα, αιμορραγώντας.

Εκεί περίμενε για δυο ώρες, πριν να χάσει την ψυχραιμία του και να ξεκινήσει να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, όταν άκουσε κάποιο να φωνάζει «να σκάσεις και να περιμένεις», ενώ όπως μας ανέφερε ο ίδιος, η μητέρα του, του είπε πως την πιο πάνω φράση την είπε ιατρός.

Μετά από αναμονή, ο Δ.Κ. εξετάστηκε από ιατρούς, όπου του ανέφεραν πως έκοψε τον τένοντά του πως πρέπει να του γίνει επέμβαση, ενώ όπως μας ανέφερε ο ίδιος «φαινόταν το κόκκαλο από μέσα». Εστάλη, τότε για ακτινογραφίες και του λήφθηκε αίμα για εξετάσεις.

«Πρέπει να μείνεις για νοσηλεία, αλλά δεν υπάρχουν άδεια δωμάτια», φέρεται να του είπε το προσωπικό, σύμφωνα με τον ίδιο, και αφού του έδεσαν το χέρι του με γάζα, του είπαν να επιστρέψει στις 10:00 το πρωί της επόμενης μέρας.

Όπως και έπραξε, με τον τραυματία πολίτη να μεταβαίνει εκ νέου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στις 09:50 της Δευτέρας 25/06. Τα δωμάτια όμως παρέμειναν γεμάτα, με αποτέλεσμα να του γίνει νοσηλεία λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ όπως μας ανέφερε, του είχαν πει να μην πιεί ή να φάει κάτι για να του γίνει επέμβαση στο χέρι.

Γύρω στις 22:00 το βράδυ της ίδιας μέρας, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του Δ.Κ., οι ιατροί του ανέφεραν πως δεν θα του γινόταν επέμβαση τη Δευτέρα, αλλά την επόμενη μέρα.

Αγανακτισμένος από το όλο περιστατικό, έφυγε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και μετέβη το πρωί της Τρίτης 26/06, στο Υπουργείο Υγείας, για να εκφράσει το παράπονό του.

Το Υπουργείο, τον παρέπεμψε στον Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Μάριο Λοΐζου, όπου του αναφέρθηκε πως θα λάβει επιστολή για παραπομπή του σε ιατρό στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την καταγγελία του τραυματία πολίτη.

«Δεν έχω χρήματα για να πάω στον ιδιωτικό τομέα», είπε αγανακτισμένος ο Δ.Κ. στο ThemaOnline, ενώ παράλληλα μας είπε ο ίδιος είναι λήπτης Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Απελπισμένος για το γεγονός πως τραυματίστηκε την Κυριακή 24/06 και μέχρι τη στιγμή της επικοινωνίας μας (πρωί Τετάρτης 27/06), δεν του έγινε επέμβαση και η πληγή του παραμένει δεμένη με τις γάζες, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πάει ο κόσμος τζιαί αντιδρά τζιαί έχουν παράπονο. Δεν λένε όμως το τί κάνουν εκείνοι στον κόσμο».

Τo ThemaOnline, επικοινώνησε με το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Αρμόδιο άτομο μας ανέφερε πως ο Δ.Κ., παραπέμφθηκε σε ορθοπεδικό, ο οποίος ετοίμασε αυθημερόν επιστολή που εστάλη στο ιατροσυμβούλιο. Εξήγησε πως ο κ. Δ.Κ. δεν θα καταβάλει επιπλέον χρήματα για την επίσκεψή του σε ιδιώτη γιατρό.

Όπως μας λέχθηκε, υπάρχουν πάρα πολλά επείγοντα περιστατικά στο Γενικό Λευκωσίας,. Γι΄ αυτό και πολλά παραπέμπονται στον ιδιωτικό τομέα.

Παρόμοια κατάληξη θα έχει και η περίπτωση του Δ.Κ., με το Νοσοκομείο να αναφέρει πως η επιστολή βρίσκεται ήδη στο ιατροσυμβούλιο και αναμένονται οι υπογραφές.

Το ThemaOnline κατόπιν επικοινωνίας που έκανε με τις αρχές του δημόσιου νοσηλευτηρίου, αναμένει και την επίσημη θέση του Εκτελεστικού Ιατρικού Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Μάριου Λοΐζου. 

Δείτε τις φωτογραφίες του τραυματισμού: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top