ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ- ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ: Πρόστιμο σε οδηγό ταξί που ‘ανεφοδιάστηκε’ από κατεχόμενα -Αναστάτωση και παρουσία Αστυνομίας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ- ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ: Πρόστιμο σε οδηγό ταξί που ‘ανεφοδιάστηκε’ από κατεχόμενα -Αναστάτωση και παρουσία Αστυνομίας

Αναστάτωση προς στιγμήν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, την Παρασκευή (29/06) λίγο πριν το μεσημέρι.

Του Φάνη Μακρίδη

Αιτία στάθηκε το εξώδικο πρόστιμο που επιβλήθηκε σε επαγγελματία οδηγό ταξί, ο οποίος μετέβη στα κατεχόμενα για να εφοδιαστεί με καύσιμα και λίγο αργότερα επέστρεψε στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές.

Αμέσως μετά την επιβολή του προστίμου επαγγελματίες οδηγοί ταξί και συνδικαλιστές του κλάδου βρέθηκαν στο σημείο και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για την καταγγελία σε βάρος του συναδέλφου τους.

Πέραν από κάποιες απρεπείς εκφράσεις προς του λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων από δυο πρόσωπα, ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο άλλο αρνητικό συμβάν. Άλλωστε, στο σημείο έσπευσαν άμεσα μέλη της αστυνομικής δύναμης που υπηρετούν στο οδόφραγμα, ενώ ειδοποιήθηκαν και αστυνομικοί από τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος οδηγός ταξί μετέβη στα κατεχόμενα και επανήλθε εντός της επόμενης ώρας, έχοντας εφοδιάσει με καύσιμα το όχημά του. Έγινε αντιληπτός, καθώς μέλη του τελωνείου σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις είχαν καταγράψει σε ειδικά έντυπα τα στοιχεία των οδηγών, των οχημάτων, αλλά και την ένδειξη καυσίμων.

Κατά την επιστροφή του οδηγού ταξί, λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι παράνομα είχε εφοδιαστεί με καύσιμα από το ψευδοκράτος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, όταν του επιστήθηκε η προσοχή στην ισχύουσα νομοθεσία αντέδρασε στιγμιαία, αλλά τελικά συμμορφώθηκε υπογράφοντας εξώδικο διακανονισμό προστίμου. Κατέβαλε 150 ευρώ και στη συνέχεια απεχώρησε.

Σε περίπτωση που δεν γινόταν διακανονισμός, με βάση τον νόμο, το όχημά του θα κατασχόταν.

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα εντός της εβδομάδας το Τμήμα Τελωνείων, ο περί Φόρων Κατανάλωσης Νόμος αρ. 91 (1) του 2004 παρέχει την εξουσία στους λειτουργούς του να σταματούν και να ερευνούν οποιοδήποτε όχημα και να λαμβάνουν δείγματα για σκοπούς εργαστηριακού ελέγχου, με σκοπό να κατακρατήσουν ή κατάσχουν προϊόντα που υπόκεινται σε φόρο κατανάλωσης, ο οποίος δεν έχει καταβληθεί. Η εν λόγω εξουσία επεκτείνεται και στο ίδιο το όχημα, το οποίο υπόκειται σε κατάσχεση, ενώ το εμπλεκόμενο πρόσωπο είναι ένοχο αδικήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top