ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Η επόμενη μέρα – Διχασμός, εκροές, αβεβαιότητα

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Η επόμενη μέρα – Διχασμός, εκροές, αβεβαιότητα

Δεν τερμάτισε διόλου την ανησυχία του κόσμου για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, η συζήτηση που διεξήχθη την Παρασκευή (29/6) στη Βουλή.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Σε πολιτικό επίπεδο δε αλλά με αναφορές που προκάλεσαν αβεβαιότητα στους καταθέτες, οι βουλευτές τοποθετήθηκαν έντονα δακτυλοδείχνοντας τη μια ή την άλλη πλευρά.

Με αναφορά «εντυπωσιασμού» ξεκίνησε η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου, η οποία μίλησε για μέλος της βουλής που έχει σχέση με εταιρεία, η οποία εμπλέκεται στη συμφωνία Ελληνικής-Συνεργατισμού.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μίλησε για τους εκατοντάδες λογαριασμούς αξιωματούχου της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ενώ για οικονομικό έγκλημα μίλησε ο Άντρος Κυπριανού.

Γενικά, ήταν μια μέρα με μεγάλη ένταση, που είχε ως αποτέλεσμα την εκροή 70 εκατομμυρίων –όπως διέδωσε το ΚΥΠΕ το μεσημέρι της Παρασκευής (29/6)- από τη Σ.Κ.Τ.

Μέσα σε όλα αυτά και ενώ οι δηλώσεις του αξιωματούχου της Κεντρικής Τράπεζας για «εκκαθάριση» επαναλήφθηκαν πολλάκις, ο Συνεργατισμός αναμένει την ψήφιση των πέντε νομοσχεδίων και της κρατικής εγγύησης από τη Βουλή.

Πιθανώς, την Παρασκευή (6/7) να γράφουμε για υπερψήφιση, ωστόσο μέχρι εκείνη τη μέρα κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει και σε τι κατάσταση θα πωληθεί ο Συνεργατισμός.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Ιούλης φτάνει με άγριες διαθέσεις και ας λέει ο Υπουργός πως «όλα θα πάνε καλά».

Για άλλη μια φορά δε σε τούτο το καημένο νησί, ευθύνες φέρει μόνο ο κανένας, τον οποίο ήδη καταδικάσαμε από το 2013.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top