ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΙΚ: Αποδεκτές οι προτάσεις του ΔΗΚΟ από Κυβέρνηση – Στο Υπουργικό το σχέδιο «Εστία»

ΥΠΟΙΚ: Αποδεκτές οι προτάσεις του ΔΗΚΟ από Κυβέρνηση – Στο Υπουργικό το σχέδιο «Εστία»

Η Κυβέρνηση αποδέχεται τις εισηγήσεις που κατέθεσε το ΔΗΚΟ για τη διαχείριση των ΜΕΔ, οι οποίες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μετά από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ τη Δευτέρα 02/07, στην οποία παρακάθισε και ο κ. Γεωργιάδης, μαζί με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου και τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Πέτρο Δημητρίου.

Επίσης, σύμφωνα με τον Υπουργό, την Τετάρτη 04/07 θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικό Συμβουλίου για έγκριση το σχέδιο «Εστία», καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας του φορέα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ «πάρα πολύ χρήσιμη και καλή».

«Έχουμε καταγράψει τις θέσεις, τις συγκεκριμένες εισηγήσεις του ΔΗΚΟ σε σχέση με τα ζητήματα του τραπεζικού μας τομέα, με τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν στο νομοθετικό πλαίσιο με τις βασικές πτυχές της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης των δανείων, αλλά και με βασικές πτυχές λειτουργίας του σχεδίου ‘Εστία’. Η Κυβέρνηση αποδέχεται αυτές τις εισηγήσεις, κινούνται προς μια σωστή κατεύθυνση, προς την ίδια κατεύθυνση που θεωρώ πως όλοι συλλογικά πρέπει να κινηθούμε στις αμέσως επόμενες μέρες, προκείμενου να πραγματοποιήσουμε ένα καθοριστικό βήμα ενίσχυσης, θωράκισης του τραπεζικού μας συστήματος, προς όφελος των πολιτών, για την οριστική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών, παρά τις όποιες διαφορετικές ή κριτικές προσεγγίσεις, οι οποίες βεβαίως και αυτές καταγράφονται και είναι αποδεκτές στο πλαίσιο της λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος», είπε ο υπουργός.

Επεσήμανε πως «το Υπουργείο Οικονομικών, εκ μέρους της Κυβέρνησης, θα επεξεργαστεί αμέσως και θα ενσωματώσει τις παρατηρήσεις του ΔΗΚΟ, οι οποίες κινούνται προς μια σωστή κατεύθυνση, γίνονται αποδεκτές, υπηρετούν τον γενικότερο σκοπό».

Σύμφωνα με τον Χάρη Γεωργιάδη, «θα υπάρξει επίσημη γραπτή απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ» και «μέχρι την Τετάρτη, στην καθορισμένη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα εγκριθεί επίσημα το σχέδιο ‘Εστία’, αλλά και το γενικό πλαίσιο λειτουργίας του φορέα».

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ για ανάληψη πολιτικών ευθυνών και παραιτήσεων, ο υπουργός υπέδειξε ότι «είμαστε σε μια προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών συναίνεσης, συνεννόησης και συνεργασίας με τις πολιτικές δυνάμεις και δεν πρόκειται να εμπλακούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην όποια πολιτική αντιπαράθεση. Αποδεχόμαστε και τις κριτικές προσεγγίσεις από τα πολιτικά κόμματα, αλλά δεν στεκόμαστε σε αυτές. Αντιθέτως, προσπαθούμε να κτίσουμε σε αυτά που μπορεί να δημιουργήσουν μια κοινή πορεία ευθύνης για να πάμε μπροστά».  

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top