ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλληλεγγύη: Ζητά την παραίτηση του Χάρη Γεωργιάδη – «Να παραιτηθεί αν έχει ίχνος ευθιξίας»

 Αλληλεγγύη: Ζητά την παραίτηση του Χάρη Γεωργιάδη – «Να παραιτηθεί αν έχει ίχνος ευθιξίας»

Την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών ζητά με ανακοίνωση της το Κίνημα Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (04/07), ο υπουργός οικονομικών είναι αυτός που προκάλεσε τις εκροές των καταθέσεων στον συνεργατισμό, με την δήλωση του ότι εάν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα καταρρεύσει η Οικονομία.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Ποιος προκάλεσε τον πανικό στην αγορά και τις εκροές από το Συνεργατισμό; Η Κεντρική Τράπεζα, δηλαδή ο εκπρόσωπος της ο οποίος μίλησε στη Βουλή, και ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος προκλητικά εκβιάζει ότι εάν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα καταρρεύσει η Οικονομία. Εάν έχει πολιτική ευθιξία ο Υπουργός των Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης θα πρέπει να παραιτηθεί. Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ήθελε να εγκαταλείψει το Υπουργείο Οικονομικών μετά την επανεκλογή Αναστασιάδη. Για να φορτώσει τα δικά του λάθη στον επόμενο».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Ο κ. Υπουργός έχει τις δικές του φιλοδοξίες και τα δικά του όνειρα, δεν έχει όμως δικαίωμα τα όνειρα του απλού πολίτη να τα μετατρέπει σε εφιάλτες και να μάς απειλεί ότι εάν δεν του ψηφίσουμε τα νομοσχέδια θα καταρρεύσουμε. Όταν μας ενημέρωνε, κι εμείς τον πιστεύαμε, μας έλεγε ψέματα. Μας κορόιδευε ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο ούτε η οικονομία ούτε ο Συνεργατισμός. Τώρα να αναλάβει τις ευθύνες τους και να πάει σπίτι του, εάν του έχει απομείνει ίχνος ευθύνης».

«Τα δε μέλη του ΔΣ της ΣΚΤ πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως από τις θέσεις τους, ακόμη και με εισαγγελική παρέμβαση. Δεν ξέρουμε ποια και πόσα ενοχοποιητικά στοιχεία θα εξαφανίσουν παραμένοντας εν ενεργεία. Το ζήσαμε πολλές φορές στο παρελθόν αυτό το σενάριο» αναφέρει καταληκτικά η Αλληλεγγύη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top