ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έσερναν την Κύπρο στα δικαστήρια και τελικά διορίστηκαν ως σύμβουλοι του κράτους – ΕΓΓΡΑΦΑ

Έσερναν την Κύπρο στα δικαστήρια και τελικά διορίστηκαν ως σύμβουλοι του κράτους – ΕΓΓΡΑΦΑ

Ζητούσαν από την Κυπριακή Δημοκρατία €1 δισ. αποζημιώσεις εκ μέρους του Ανδρέα Βγενόπουλου και η πολιτεία τελικά τους επέλεξε ως νομικούς συμβούλους της, κατάγγελλει η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεργάζεται με τον νομικό οίκο Freshfields σχετικά με την συμφωνία της Ελληνικής και του Συνεργατισμού, ενώ η εν λόγω εταιρεία ήταν δικηγόροι της MIG, του Ανδρέα Βγενόπουλου, σε υπόθεση που εκδικαζόταν και απαιτούσαν αποζημιώσεις άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Την πιο πάνω υπόθεση, έφερε στο φως η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία έθεσε ερώτημα στον Υπουργό Οικονομικών, όπως επίσης και με επιστολή της στον Γενικό Εισαγγελέα ζητούσε εξηγήσεις για το πιο πάνω θέμα.

Έγγραφα τα οποία εξασφάλισε το BusinessNews, δείχνουν πως οι καταγγελίες της κα. Ειρήνης Χαραλαμπίδου, ευσταθούν, με τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα να αναφέρει στην επιστολή απάντησης του στην βουλευτή του ΑΚΕΛ πως ο συγκεκριμένος οίκος διεκδικούσε από την Κυπριακή Δημοκρατία, εκ μέρους των πελατών της, αποζημιώσεις και έξοδα €1,05 δις. ευρώ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Γενικός Εισαγγελέας, «το γεγονός ότι ο οίκος Freshfield είχε αναλάβει την προαναφερθείσα Διαιτησία εναντίον της Δημοκρατίας, θεωρήθηκε από την Νομική Υπηρεσία ως λόγος για τη μη ανάθεση σ’ αυτόν άλλων συμβουλευτικών υπηρεσιών».

Να σημειώσουμε πως για το πιο πάνω θέμα ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος οίκος ως νομικοί σύμβουλοι για τη συμφωνία Ελληνικής – Συνεργατισμού, αφού κατέχουν εξειδίκευση στους συγκεκριμένους τομείς.

Η επιστολή της Ειρήνης Χαραλαμπίδου:

 

Η απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα:

BusinessNews

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top