ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τις κάμερες Τροχαίας – «Κόβουν» την γραφειοκρατία

ΚΥΠΡΟΣ: Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τις κάμερες Τροχαίας – «Κόβουν» την γραφειοκρατία

Επισπεύδεται κατά έξι μήνες η τοποθέτηση καμερών Τροχαίας, αφού μετά από εισήγηση του υπουργού Μεταφορών, αποφασίστηκε η παράκαμψη της διενέργειας μελέτης βιωσιμότητας και οικονομικής αποδοτικότητας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η υπουργούς Μεταφορών, κα. Βασιλική Αναστασιάδου, ανάφερε ότι γίνεται προσπάθεια για να συντμηθούν τα χρονοδιαγράμματα ώστε οι κάμερες ασφαλείας να έρθουν πιο γρήγορα, αφού θεωρούνται αναγκαίες για τη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων.

Επίσης, επισήμανε ότι, μετά από πρόταση του υπουργείου, δεν θα γίνει μελέτη για βιωσιμότητα του έργου όπως ήταν προγραμματισμένο και τα στοιχεία αυτά θα τεθούν στους τεχνικούς όρους της προσφοράς. Επίσης, η επιλογή συμβούλων θα γίνει απευθείας με ανάθεση ύστερα από προκήρυξη ενδιαφέροντος.

Όπως ανάφερε στον «Φιλελεύθερο» η κα. Αναστασιάδου, με τις αποφάσεις που λήφθηκαν, αναμένεται ότι αρχές του 2019, θα  προκηρυχτούν οι προσφορές και μέχρι το τέλος του έτους, και αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα τοποθετηθούν οι πρώτες κάμερες.

Ωστόσο, υπάρχουν και απρόβλεπτοι παράγοντες, σημείωσε η υπουργούς, που μπορεί να καθυστερήσουν το έργο.

Μιλώντας στην εφημερίδα και ο υπουργός Δικαιοσύνης, κος. Ιωνάς Νικολάου, ανάφερε πως, για ένα τέτοιο έργο που θα σώσει ζωές, δεν χρειάζεται μελέτη βιωσιμότητας και μπορεί να γίνει απευθείας διαπραγμάτευση με τους οίκους για τους όρους προσφορών λόγω του κόστους του.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα μπουν συνολικά 100 κάμερες, 90 σταθερές και 20 κινητές, τις οποίες η Τροχαία θα τις τοποθετήσει σε όποια σημεία κρίνει απαραίτητα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top