ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διακόπτει κάθε επαφή με τον υπουργό Παιδείας η ΟΕΛΜΕΚ – Καταγγελία του και απεργία  

Διακόπτει κάθε επαφή με τον υπουργό Παιδείας η ΟΕΛΜΕΚ – Καταγγελία του και απεργία  

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε, ομόφωνα, να διακόψει κάθε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, να καταγγείλει τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού στην ETUCE ( Ευρωπαϊκή Συντεχνία Εκπαιδευτικών), ζητώντας παράλληλα την παρέμβασή της και να προχωρήσει, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σε δυναμικά μέτρα μη αποκλειομένης της απεργίας διαρκείας.

Σε ανακοίνωση που στάλθηκε στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι το ΚΔΣ συνήλθε εκτάκτως την Πέμπτη 05/07 και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον δήθεν εξορθολογισμό, όπως αναφέρει, των δαπανών στην Εκπαίδευση και αξιολόγησε τα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν "εξαιτίας των απαράδεκτων ενεργειών και χειρισμών του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη".

"Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και των κρίσιμων εξελίξεων, το ΚΔΣ αποφάσισε να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και πάντοτε σε συνεννόηση με τις άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις (ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ) για συντονισμό των ενεργειών τους. Είναι προφανές ότι τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, αλλά και πρόσθετα που φαίνεται να ετοιμάζεται να εξαγγείλει και πάλιν μονομερώς η Κυβέρνηση, οδηγούν στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου,  καθώς αλλοιώνουν τη φιλοσοφία του Ανθρώπινου και Δημοκρατικού Σχολείου, που αποτελούσε τον απώτερο σκοπό της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης", αναφέρει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top