ΚΟΙΝΩΝΙΑ

512 υποψήφιοι δόκιμοι της Εθνικής Φρουράς – Κληρώθηκαν τα θέματα των εξετάσεων

512 υποψήφιοι δόκιμοι της Εθνικής Φρουράς – Κληρώθηκαν τα θέματα των εξετάσεων

Διεξήχθη τη Δευτέρα 09/07, στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα η έναρξη της διαδικασίας των γραπτών εξετάσεων για επιλογή των Εφέδρων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών (δοκίμων εφέδρων αξιωματικών, λοχιών και δεκανέων) της 2018 ΕΣΣΟ, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των θεμάτων των γραπτών εξετάσεων για τους υποψήφιους βαθμοφόρους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, οι εξετάσεις διεξάγονται με τη συμβολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κατά το πρότυπο των παγκυπρίων εξετάσεων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας, διασφαλίζοντας έτσι την αντικειμενικότητα, την αμεροληψία και τη διαφάνεια στη διαδικασία.

Παρόντες στη κλήρωση των θεμάτων ήταν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και αριθμός νεοσυλλέκτων οπλιτών που συμμετείχε στη διαδικασία της κλήρωσης.

Οι  512 υποψήφιοι βαθμοφόροι που είχαν επιτύχει στην αθλητική δοκιμασία παρακάθονται στη γραπτή εξέταση η οποία περιλαμβάνει έκθεση ιδεών και δύο δοκίμια νοημοσύνης (λογικής σκέψης και μη λεκτικής σκέψης) διεκδικώντας 300 θέσεις εφέδρων αξιωματικών και υπαξιωματικών (100 θέσεις υποψήφιων εφέδρων αξιωματικών και 200 θέσεις δεκανέων).

Οι εξετάσεις, πραγματοποιούνται στο Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα, στο Λύκειο Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Πάφο και στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα, έγιναν τη Δευτέρα 09/07.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top