ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Στη μάχη και η Αλληλεγγύη – «Προσπάθεια που άρχισε επί σχεδίου Ανάν»

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Στη μάχη και η Αλληλεγγύη – «Προσπάθεια που άρχισε επί σχεδίου Ανάν»

Στην αντίπερα όχθη για το «Γλωσσάρι» Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων στέκεται και το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα (9/7) η Αλληλεγγύη κάνει λόγο για δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα όπως η ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης.

Μιλά για συνέχιση προσπάθειας εξωραϊσμού της κατοχής «που άρχισε επί σχεδίου Ανάν μέσω της UNOPS».

Καλεί Ένωση Συντακτών και Επιτροπή Δεοντολογίας να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις αυτές, «να αποστασιοποιηθούν και να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το διαβόητο «γλωσσάριο» για τους δημοσιογράφους των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, είναι τελικά έτοιμο και θα παρουσιαστεί αύριο από αντιπρόσωπο του ΟΑΣΕ.

Ένωση Συντακτών Κύπρου και Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας οφείλουν να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις αυτές, να αποστασιοποιηθούν και να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους.
 
Επαναλαμβάνουμε τα εξής:

  • Η ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης είναι δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα και μη διαπραγματεύσιμα σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Κάθε έμμεση η άμεση προσπάθεια λογοκρισίας των λειτουργών των ΜΜΕ είναι καταδικαστέα.
  • Πρόκειται για συνέχιση και όχι για την αρχή μιας προσπάθειας για τον εξωραϊσμό της κατοχής, που άρχισε επί σχεδίου Ανάν μέσω της UNOPS και κάποιων άλλων να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και να μας κάνουν να ξεχάσουμε την κατοχή.

Από τη μια γίνεται μια προσπάθεια για την υποβάθμιση της Ελληνικής συνείδησης, ως να είναι ο λαός υπεύθυνος για τη μη επίτευξη λύσης, και από την άλλη παραποιούμε συστηματικά την ιστορία, ψηφίζουμε στη Βουλή νόμους οι οποίοι αλλοιώνουν την ιστορία αυτού του τόπου, και χρησιμοποιούμε όλο και πιο συχνά ορολογίες που δεν συνάδουν καθόλου με τα κατοχικά δεδομένα.
 
Κανένας λαός δεν πήγε μπροστά ξεχνώντας την Ιστορία του, πόσο μάλλον όταν στόχος ορισμένων είναι να τη διδαχθεί «φτιασιδιωμένη» και μάλιστα όπως βολεύει τον Τούρκο κατακτητή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top