ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 25χρονη κινείται νομικά κατά της Αστυνομίας – «Ανακάλεσαν την άδεια εργασίας μου, για υποθέσεις που αφορούσαν τον πατέρα μου πριν 15-17χρονια»

ΛΕΜΕΣΟΣ: 25χρονη κινείται νομικά κατά της Αστυνομίας – «Ανακάλεσαν την άδεια εργασίας μου, για υποθέσεις που αφορούσαν τον πατέρα μου πριν 15-17χρονια»

Για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατοχυρωμένων από το σύνταγμα και για σε βάρος της ρατσιστική συμπεριφορά από την Αστυνομία, κάνει εμμέσως λόγο η 25χρονη Μ.Σ. από την Λεμεσό.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Όπως εξήγησε, λόγω ποινικού μητρώου που έχει ο πατέρας της, ανακλήθηκε η άδεια της για να εργαστεί στο περιφερειακό καζίνο της παραλιακής πόλης, που άρχισε να λειτουργεί μόλις τον περασμένο μήνα.

Η Ελληνοκύπρια παραπονούμενη, αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της Αστυνομίας, καθώς θεωρεί ότι αξιωματούχοι του σώματος της στέρησαν το δικαίωμα να εργαστεί, για υποθέσεις που αφορούσαν τον πατέρα της και είχαν σημειωθεί πριν από 15-17 χρόνια, όπως μας ανέφερε.

Ακόμη, μιλώντας στο ThemaOnline η Μ.Σ., εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι δεν της επετράπη να εξασκήσει το δικαίωμα εργασίας της, παρά το γεγονός ότι πέρασε με άριστα τις εξετάσεις στις οποίες παρακάθισε για να εξασφαλίσει άδεια ειδικού φρουρού ασφαλείας.

Η Μ.Σ. ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ότι τίθεται και θέμα αποστέρησης καριέρας. Εξήγησε: «Είναι άδικο. Παραιτηθήκαμε από την προηγούμενή μας δουλειά και μας ειδοποίησαν λίγο πριν αναλάβουμε, ότι ‘κοπήκαμε’».

Επίσης, υποστήριξε εκ νέου όσα αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας για τους λόγους που φέρεται να ανακλήθηκε η άδειά της: «Μετά από σχετική διερεύνηση, έμαθα ότι αυτό συνέβη λόγω του ότι ο πατέρας μου έχει ποινικό μητρώο».

Εδώ να σημειωθεί ότι οι άδειες επαγγελματιών ιδιωτών φυλάκων εκδίδονται κατόπιν έγκρισης από τον εκάστοτε Αρχηγό Αστυνομίας.

Ερωτηθείσα κατά πόσον θα διεκδικήσει τα δικαιώματά της, ανέφερε: «Άρχισα ήδη ενέργειες. Έστειλα επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας και ελπίζω να την δει». Η Μ.Σ. συμπλήρωσε ότι θα διεκδικήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της με όλα τα μέσα.

Εδώ να σημειωθεί ότι μετά την ανάκληση της άδειας της παραπονούμενης, παραιτήθηκε και ο προϊστάμενός της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top