ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Περδίκη σε Πρόεδρο για σύνταξη Χηρείας – «Η κοινωνία δεν μπορεί να δεχθεί την αδικία»

Επιστολή Περδίκη σε Πρόεδρο για σύνταξη Χηρείας – «Η κοινωνία δεν μπορεί να δεχθεί την αδικία»

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μην αναπέμψει τον νόμο που ψήφισε η Βουλή για τη Σύνταξη Χηρείας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «η κοινωνία δεν μπορεί να δεχθεί την αδικία που προκύπτει από το κυβερνητικό νομοσχέδιο», σχολιάζοντας το σημείο για σύνταξη όσων έχουν χηρεύσει από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων:

«Γνωρίζουμε ότι οι σύμβουλοι του Προέδρου της Δημοκρατίας κάνουν λόγο για αναπομπή / αναφορά του νόμου που ψήφισε η Βουλή στην τελευταία της συνεδρία για τη σύνταξη χηρείας σε άντρες. Η κοινωνία δεν μπορεί να δεχθεί την αδικία και την ανισότητα που προκύπτει από το κυβερνητικό νομοσχέδιο και που προνοεί να δικαιούνται σύνταξη όσοι έχουν χηρεύσει από την 1 Ιανουαρίου 2018.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, έχει αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, μέσω της οποίας του απευθύνει έκκληση να μην αναπέμψει τον νόμο.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πιστεύει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με γενναίες αποφάσεις και να μην μένουμε, ως κοινωνία, στις διακηρύξεις.

Υποβάλλοντας στον κ. Αναστασιάδη ότι το αναλογιστικό έλλειμμα που προκύπτει λόγω της νομοθεσίας, μπορεί να καλυφθεί με αύξηση των εισφορών των εργοδοτών και εργαζομένων, εφόσον πρώτα γίνει πλήρης ορθολογιστική μελέτη και διεξαχθεί ο αναγκαίος διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς και τους εμπλεκόμενους, όπως έγινε άλλωστε πρόσφατα και με τις εισφορές στο ΓΕΣΥ, ο κ. Περδίκης ζητά από τον πρόεδρο να γίνει θετικά αποδεκτή η έκκλησή του».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top