ΕΛΛΑΔΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Έστειλαν 40 σάκους για σορούς το βράδυ της Δευτέρας – Γνώριζαν για τους νεκρούς

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Έστειλαν 40 σάκους για σορούς το βράδυ της Δευτέρας – Γνώριζαν για τους νεκρούς

Η πληροφορία πως δόθηκε εντολή για αποστολή 40 σάκων για σορούς το βράδυ της Δευτέρας 23/07, για την πυρκαγιά, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται από δύο πηγές.

Από την μία ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, αναφερόμενος στην τραγωδία με τις φονικές φωτιές στην Ανατολική Αττική, κατήγγειλε ότι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 23/07 οι αρχές όχι μόνο γνώριζαν για τους δεκάδες νεκρούς, αλλά ήδη τα μεσάνυχτα το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε στείλει 40 σάκους για σορούς στον δήμο Ραφήνας.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Ελεύθερος Τύπος, ,μιλώντας τη Δευτέρα 30/07 στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι μαζί στις 7» ο Δημήτρης Καμμένος κατήγγειλε ότι την ώρα της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου δεν είχε γίνει καμία αναφορά σε νεκρούς, το ΚΕΕΛΠΝΟ συνοδεία αστυνομικών έστειλε στον δήμο Ραφήνας 40 σάκους για την περισυλλογή πτωμάτων. Αυτό, είπε ο κ. Καμμένος αποδεικνύει ότι ήταν ήδη γνωστό πως οι αρχές είχαν ήδη εικόνα για δεκάδες νεκρούς. Μάλιστα, αναφέρεται και σε μια φράση που ειπώθηκε: «Τόσους λίγους σάκους φέρατε;».

Σχολιάζοντας την ίδια ώρα, όλα όσα είπε, μία ημέρα μετά την τραγωδία, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για τις ευθύνες των πολιτών στο Μάτι και τα αυθαίρετα σπίτια, ακόμη και σε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, ανέφερε σε αιχμηρό τόνο: «Θεωρώ πολιτική αλητεία αυτό που είπε ο Πάνος Καμμένος».

Από την άλλη πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, είπε «στις 23:20, πριν ξεκινήσει το συντονιστικό όργανο ενημέρωσης, το ΕΚΕΠΥ ξεκίνησε να επικοινωνεί με το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας μεγάλο αριθμό ειδικών σάκων περισυλλογής νεκρών. Πριν μπει ο κ. Πολάκης στο συντονιστικό, ήδη το υπ. Υγείας ζητούσε πολύ μεγάλο αριθμό σάκων περισυλλογής νεκρών».

Για να δείξει, μάλιστα, το επείγον της κατάστασης ο κ. Πουλής διευκρίνισε ότι «το ΕΚΕΠΥ έψαχνε εναγωνίως επειδή το κέντρο επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν εφημέρευε κατόπιν απόφασης του προέδρου του, και γι’ αυτό έστελναν μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων «πού είστε; βοηθήστε μας».

«Αρχικά ζητούσαν 40 και μετά 60 σάκους. Μιλούσαν με τους σεκιούριτι που ήταν στο κτήριο για να συνεννοηθούν. Εάν αυτό δεν το γνώριζε ο κ. Πολάκης μπαίνοντας είναι εξίσου κακό με το να μην γνώριζε για νεκρούς. Το ΕΚΕΠΥ είναι οργανόγραμμα του υπ. Υγείας, είναι το ίδιο το υπ. Υγείας» πρόσθεσε ο κ. Πουλής.

Όπως εξήγησε, τέλος, «σάκους διαθέτει και το ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο επιχειρήσεων που από το 2004 ήταν υποβοηθητικό κέντρο σε φυσικές καταστροφές».

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top