ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδοσφαιριστές και διαιτητές στο Themasports για την ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ (ΑΠΟΨΕΙΣ)

Ποδοσφαιριστές και διαιτητές στο Themasports για την ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ (ΑΠΟΨΕΙΣ)

Κάρτα Φιλάθλου. Ένα επίκαιρο ζήτημα που απασχολεί όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και όχι μόνο.

Το Themasports.com και ο Γιώργος Λεωνίδου επικοινώνησαν με ορισμένους ποδοσφαιριστές και διαιτητές, για να μας δώσουν την άποψή τους γύρω από το ζήτημα αυτό.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, σας παραθέτουμε αυτολεξεί τι μας είπαν.

Αντώνης Κουμής (ποδοσφαιριστής ΕΝΠ): »Δεν θεωρώ λάθος την κάρτα αφού ένας οπαδός όταν είναι σωστός δεν φοβάται. Τα προηγούμενα μέτρα δεν έφεραν αποτέλεσμα, ίσως αυτό να φέρει τις λύσεις. Υπάρχουν αντιδράσεις αλλά πιστευώ στο τέλος η προσέλευση δεν θα μειωθεί και θα το αποδεκτεί ο κόσμος σε βάθος χρόνου».

Λούκας Σωτηρίου (Διαιτητής): »Για εμένα θα βοηθήσει η κάρτα φιλάθλου. Θα εξαλειφθεί η βία, θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος στους οπαδούς όμως το άλλο θέμα είναι η προσέλευση στα γήπεδα. Χάθηκε κόσμος από την κάρτα, και οι ργανωμένοι είναι το 50% της απόδοσης μιας ομάδας, ειδικά των μεγάλων. Όταν για παράδειγμα πάει το ΑΠΟΕΛ στην Λεμεσό να παίξει και απουσιάζουν οι οργανωμένοι, δεν είναι το ίδιο με το να είναι εκεί. Ισχύει για όλες τις μεγάλες ομάδες. Με την κάρτα δεν θα εξαλειφθούν εντελώς τα επειδόσια, πρέπει όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό να βοηθήσουμε».

Αντώνης Βασιλείου (ποδοσφαιριστής Πρέσπα Σουηδίας): »Μια κάρτα φιλάθλου χρειάζεται νομίζω. Θεωρώ πως δεν θα κρατήσει για πολύ αλλά είναι ένα καλό μέτρο. Στην Σουηδία δεν υπάρχει βία, ούτε στην 1η κατηγορία, ούτε και στις μικρότερες κατηγορίες».

Μάριος Ηλία (ποδοσφαιριστής ΑΕΛ): »Το παν είναι η προσέλευση. Διαφορετικό να έχει κόσμο το γήπεδο και διαφορετικό να μην έχει. Από την μια καταπολεμά την βία αλλά από την άλλη μειώνει την προσέλευση. Τα παιχνίδια πρέπει να είναι με γεμάτα γήπεδα».

Χρίστος Νικολαΐδης (Πρώην διαιτητής): »Έχω θετική άποψη για την κάρτα αυτή. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό βήμα για να παταχθεί η βία, θα αυξηθούν οι οικογένειες στα γήπεδα. Να μην φοβούνται οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους στο γήπεδο. Αν ήμουν φίλαθλος θα έβγαζα την κάρτα. Ο όποιοσδήποτε ποδοσφαιρόφιλος είναι καλό να την εκδώσει».

Γιώργος Παπαγεωργίου (ποδοσφαιριστής Εθνικού Άχνας): »Η κάρτα οπαδού είναι ένα σημαντικό μέτρο που θα εξαλείψει την βία από τα γήπεδα. Από την άλλη όμως το μέτρο αυτό ίσως έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της προσέλευσης στα γήπεδα».

Μάριος Πουτζιουρής (ποδοσφαιριστής Ερμή): »Είναι θετικό σίγουρα γιατί δεν θα υπάρχουν επεισόδια στα γήπεδα και αυτό είναι καλό. Το αρνητικό όμως είναι ότι λιγοστεύει ο κόσμος. Συνηθίσαμε το ποδόσφαιρο με αρκετό κόσμο στα γήπεδα τα τελευταία χρόνια και αυτό θα στοιχίσει αρκετά στις ομάδες και σε εμάς τους ποδοσφαιριστές. Εγώ προσωπικά θα λυπάμαι να συμμετάσχω σε παιχνίδια και να μην υπάρχει κόσμος στις κερκίδες. Το πιο λυπηρό απ’όλα είναι στα ντέρμπι που θα βλέπεις 4-5 χιλιάδες κόσμο και όχι 15 χιλιάδες που συνηθίσαμε. Είναι καλό σαν παίκτης να έχεις κόσμο δίπλα σου να σε εμψυχώνει. Μακάρι να βρεθεί μια ουδέτερη λύση και για τις δύο πλευρές».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top