ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ: Ξεκίνησε ο διάλογος με το… αριστερό – Σύννεφα πάνω από τη συναίνεση

ΠΑΙΔΕΙΑ: Ξεκίνησε ο διάλογος με το… αριστερό – Σύννεφα πάνω από τη συναίνεση

Με το αριστερό ξεκίνησε ο διάλογος των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη.

Αυτό γιατί, ενώ οι οργανωμένοι γονείς χαιρέτισαν την έναρξη συνεννόησης, εντούτοις έμειναν έξω από την αίθουσα.

Μετά από απαίτηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων, οι οποίες υποστήριξαν ότι η πρόσκληση του Υπουργού ήταν για τους εκπαιδευτικούς, οι οργανωμένοι γονείς έμειναν έξω από τον χώρο της συνάντησης.

Όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, το καλό κλίμα έφυγε νωρίς από τον διάλογο.

Με στόχο την ομαλή έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, η ΟΕΛΜΕΚ μετέβη στο γραφείο του Υπουργού για συνάντηση από τις 13:00-14:30, η ΠΟΕΔ από τις 14:30-16:00 και η ΟΛΤΕΚ από τις 16:00-17:30.

Η πρώτη συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ ολοκληρώθηκε κανονικά, ενώ η συνάντηση με την ΠΟΕΔ δεν ξεκίνησε λόγω της παρουσίας σε αυτήν των γονέων δημοτικής εκπαίδευσης και των νηπιαγωγείων. 
 
Παρά τις διαβουλεύσεις που υπήρχαν μεταξύ της ηγεσίας της ΠΟΕΔ και του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης για να αρχίσει ο διάλογος με την ΠΟΕΔ, καθώς και του Προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού με τον Υπουργό Παιδείας, δεν κατέστη δυνατόν να αρχίσει ο διάλογος. Στην αίθουσα παραμένουν οι γονείς, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Οικονομικών, χωρίς την παρουσία της ΠΟΕΔ, η οποία αναμένει έξω να αποχωρήσουν οι γονείς και να δουν αν θα έχουν διάλογο με τον Υπουργό. Στις 16:00 είχε προγραμματιστεί να αρχίσει η συνάντηση με την ηγεσία της ΟΛΤΕΚ. 
 
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι ξεκίνησε ο κύκλος του εντατικού διαλόγου και ευελπιστούν να κλείσει με το καλύτερο τρόπο για το καλό της εκπαίδευσης. 
 
Εξέφρασαν, είπε, την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν την προσπάθεια με στόχο να καταλήξουν στο  τέλος στο καλύτερο για την παιδεία, για την εκπαίδευση για όλους. 
 
Αναφορικά με την άρνηση τους να είναι παρόντες οι γονείς  Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι βγήκαν από την αίθουσα για να μπουν μετά το τέλος της συνάντησης με την ΟΕΛΜΕΚ, ο κ. Σωκράτους είπε ότι δεν αποκλείουν από τα εκπαιδευτικά ζητήματα και δεν έχουν δικαίωμα να αποκλείσουν τους γονείς και πρόσθεσε ότι η συζήτηση για εργασιακά ζητήματα δεν αφορά τους γονείς αλλά είναι κάτι που θα συζητήσουν με τον εργοδότη τους. 
 
Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του είπε ότι νοιώθουν αρκετά πικραμένοι από τη στάση των εκπαιδευτικών και όπως πληροφορήθηκαν δεν μίλησαν μόνο για εργασιακά θέματα με την ΟΕΛΜΕΚ. 

Τη Δευτέρα (30/7) οι οργανώσεις παρέλαβαν το υλικό που αφορά στον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου από το γραφείο της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας.

Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις βρίσκονται σε συνεχή συντονισμό, ενώ το Υπουργείο, ως ένδειξη καλής θέλησης, είχε αναστείλει την ισχύ των Τοποθετήσεων-Μετακινήσεων των Εκπαιδευτικών για τη Μέση Εκπαίδευση (που είχαν αναρτηθεί την Παρασκευή 27/7) για μια τουλάχιστον εβδομάδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top