ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Προβληματισμός για τον σκοπό του Γλωσσαρίου – «Ας αρχίσουμε από τη σημαία στον Πενταδάκτυλο»

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Προβληματισμός για τον σκοπό του Γλωσσαρίου – «Ας αρχίσουμε από τη σημαία στον Πενταδάκτυλο»

Τον προβληματισμό του για τον σκοπό που είχαν οι εμπνευστές του Γλωσσαρίου για τη δημοσιογραφία στην Κύπρο εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων.

Με ανακοίνωση την Παρασκευή (3/8), το Κίνημα Οικολόγων σημειώνει την τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος προειδοποίησε ότι το Γλωσσάρι «προωθείται προς διεθνή όργανα και αποκτά οιονεί νομική υπόσταση».

Το Κίνημα Οικολόγων επαναλαμβάνει την εναντίωσή του στο Γλωσσάρι και υποδεικνύει ότι είναι οι πράξεις που έχουν σημασία στη συμφιλίωση.

«Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από την τεράστια σημαία του ψευδοκράτους που μολύνει τον Πενταδάκτυλο και προσδίδει ένα καθόλα εθνικιστικό συναίσθημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών:

Διαβάζοντας στον Τύπο ότι είχαν γνώση στον Προεδρικό σε σχέση με την δημιουργία του γλωσσαρίου του ΟΑΣΕ όμως τηρήθηκε σιγή ιχθύος και βλέποντας την εξέλιξη στο θέμα αυτό από την μέρα της δημόσιας καταγγελίας, προβληματιζόμαστε σοβαρά σε σχέση με το σκοπό που είχαν οι εμπνευστές του γλωσσαρίου.

Σημειώνουμε τη δεικτική τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη ο οποίος προειδοποιεί ότι αν και είναι τάχα ανεπίσημο και μη υποχρεωτικό, ήδη το «γλωσσάρι λέξεων με σημασία» προωθείται προς διεθνή όργανα και αποκτά οιονεί νομική υπόσταση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι υπάρχει Ελληνοκύπριος ο οποίος προτείνει πολιτική νομιμοποίηση του γλωσσαρίου, και συνεπώς απόαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποενοχοποίηση της κατοχής.

Είναι η θέση μας ότι σε ότι αφορά τη συμφιλίωσή μεταξύ των ανθρώπων (και όχι με την παρανομία) ότι είναι οι πράξεις που μετρούν και όχι τα λόγια και οι λέξεις. Επαναλαμβάνουμε το θέμα της τεράστιας σημαίας του ψευδοκράτους που μολύνει τον Πενταδάκτυλο και ενοχλεί περισσότερο από τις λέξεις, ως αφετηρία για τη δημιουργία κλίματος συμφιλίωσης.

Ας αρχίσουμε λοιπόν από την τεράστια σημαία του ψευδοκράτους που μολύνει τον Πενταδάκτυλο και προσδίδει ένα καθόλα εθνικιστικό συναίσθημα. Η επιτροπή συμφιλίωσης συζήτησε άραγε το ενδεχόμενο της αποκαθήλωσης του συμβόλου της μισαλλοδοξίας; Το Προεδρικό και η Κυβέρνηση έθεσαν ποτέ το θέμα; Αυτά είναι που μετρούν και που έχουν σημασία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top