ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Βυθίζονταν στο νερό, τους έσωσαν και μετά τράπηκαν σε φυγή – Απίστευτο περιστατικό σε παραλία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Βυθίζονταν στο νερό, τους έσωσαν και μετά τράπηκαν σε φυγή – Απίστευτο περιστατικό σε παραλία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Λίγο έλειψε να θρηνήσουμε άλλα τρία θύματα από πνιγμούς τη Δευτέρα (13/08) στις παραλίες της Λεμεσού.

Άμεση και καθοριστική ήταν η επέμβαση των ναυαγοσωστών σε δύο επεισόδια σε παραλίες της Λεμεσού. Γυναίκα κινδύνεψε να πνιγεί καθώς υπέστη ενώ κολυμπούσε επιληπτική κρίση.

Στη δεύτερη περίπτωση, δύο 30χρονοι κινδύνεψαν να πνίγουν καθώς αρχίσαν να βυθίζονται στο νερό. Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση τους οι ναυαγοσώστες, ο δεύτερος αλλοδαπός ενώ επιχειρούσε να διασώσει τον φίλο, απομακρύνθηκε, κατάφερε να βγει από το νερό και τράπηκε σε φυγή.

Το ίδιο όμως έκανε και ο φίλος του, αφού του έσωσαν τη ζωή και τράπηκε σε φυγή. 

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση του Επαρχιακού Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού:

Όπως ενημερωθήκαμε, τη Δευτέρα (13/8/18) από τα μέλη μας, σε δυο περιπτώσεις χρειάστηκε η άμεση επέμβαση των Ναυαγοσωστών της Λεμεσού.

Η πρώτη, αφορούσε 49χρονη Ρουμάνα που βρισκόταν στην παραλία του Governor's Beach και απολάμβανε το μπάνιο της μαζί με την οικογένεια και φίλους τους.  50μ περίπου ανατολικά του Ναυαγοσωστικού σημείου ΛΕΜ 1 και μόλις 20 μέτρα απο την ακτογραμμή και το οποίο σημείο στελεχώνεται καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας, από 2 Ναυαγοσώστες απ τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

Συγκεκριμένα, η 49χρονη Ρουμάνα, λίγο μετά τις 13:00 καθώς βρισκόταν στον νερό, υπεστη ξαφνικά επιληπτική κρίση.

Οι Ναυαγοσώστες αντελήφθησαν άμεσα το περιστατικό, όπου με την έγκαιρη επέμβαση τους, ανέσυραν την γυναίκα από το νερό προς την στεριά, της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, με αποτέλεσμα την επαναφορά της αναπνευστικής λειτουργίας της και διατηρώντας την κατάσταση της σταθερή. Το ασθενοφόρο κατέφθασε σε σύντομο χρονικό διάστημα, παραλάβε την 49χρονη μεταφέροντας την στο Γ. Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία.

Η δεύτερη περίπτωση, συνέβη λίγο μετά τις 16:00 πλησίον του Ναυαγοσωστικού σημείου ΛΕΜ 15 (έναντι Γ.Σ.Ο) το οποίο στελεχώνεται καθολη την διάρκεια της εβδομάδας από τις 6:00-20:00. Το περιστατικό αφορούσε αλλοδαπό 30 ετών περίπου, ο οποίος κινδύνευε από παραλίγο  πνιγμο, με δεύτερο αλλοδαπό λουόμενο επίσης περίπου 30ετων που βρισκόταν στο νερό λίγα μέτρα παρακάτω, να επιχειρεί να τον διασώσει με τους δυο στην συνέχεια, να αρχίσουν να βυθίζονται στο νερό.

Με την άμεση επέμβαση με διασωστικό σκάφος των Ναυαγοσωστών του σημείου, ο δεύτερος λουόμενος αλλοδαπός που επιχειρούσε να διασώσει τον πρώτο, απομακρύνεται και καταφέρνει να εξέλθει από το νερό και να τραπεί σε φυγή.

Οι Ναυαγοσώστες στη συνέχεια, περισυλλέγουν τον πρώτο μεταφέροντας τον με ασφάλεια στην στεριά ο οποίος επίσης τρέπεται σε φυγή χωρίς να δώσει στοιχεία...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top