ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ικανοποίηση ΟΕΒ για σχέδιο εξόδου – «Μεθοδεύσεις συντεχνίας να υποσκάψει την προσπάθεια»

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ικανοποίηση ΟΕΒ για σχέδιο εξόδου – «Μεθοδεύσεις συντεχνίας να υποσκάψει την προσπάθεια»

Την ικανοποίησή της για την επίτευξη του στόχου της εθελούσιας αποχώρησης από τη ΣΚΤ 900 περίπου εργαζομένων εκφράζει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει ευτυχές το ότι οι μεθοδεύσεις μιας συντεχνίας, φωτογραφίζοντας την ΕΤΥΚ, δεν βρήκαν εύφορο έδαφος και έτσι ολοκληρώνεται η συμφωνία με την Ελληνική.

Η ΟΕΒ επαναλαμβάνει, ωστόσο, την ανησυχία για μελλοντικές αποδευσμεύσεις εργαζομένων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την ικανοποίηση της για την επίτευξη του στόχου της εθελουσίας αποχώρησης από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) 900 περίπου εργαζομένων.
 
Οι απροσχημάτιστες μεθοδεύσεις  μιας συντεχνίας να υποσκάψει την προσπάθεια, ευτυχώς δεν βρήκαν εύφορο έδαφος ανάμεσα στους εργαζόμενους και έτσι η συμφωνία Ελληνικής Τράπεζας και Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας μπορεί να ολοκληρωθεί και να αποκατασταθεί πλήρως η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος.
 
Η ΟΕΒ ωστόσο επαναλαμβάνει την έντονη ανησυχία της για τις συνέπειες του περιεχομένου της εθελουσίας, επί της διαχείρισης μελλοντικών αποδεσμεύσεων εργαζομένων με εργοδότη το Κράτος. 
 
Τα παρεχόμενα ποσά στην εθελουσία της ΣΚΤ, είναι πολλαπλάσια οποιασδήποτε πρακτικής του παρελθόντος και του παρόντος και υπερβαίνουν κάθε μέτρο σύγκρισης είτε ως ποσοστό επί των απολαβών είτε ως απόλυτα ποσά.
 
Η ανάκαμψη της οικονομίας μας και οι ψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, επιτεύχθηκαν με τεράστιες θυσίες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε συνδυασμό με συνετή δημοσιονομική πολιτική. 
 
Την πολιτική αυτή οφείλουμε να την διατηρήσουμε με ιερή προσήλωση, αφού οι κίνδυνοι δεν εξέλειπαν και η κρίση δεν έχει ακόμα παρέλθει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top