ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κινδύνεψε 30χρονος στην θάλασσα – Ξέρουν την αιτία οι ναυαγοσώστες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κινδύνεψε 30χρονος στην θάλασσα – Ξέρουν την αιτία οι ναυαγοσώστες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σωτήρια ήταν η επέμβαση των ναυαγοσωστών στην ακτή Ολύμπιων (έναντι από ΓΣΟ), οι οποίοι διέσωσαν 30χρονου που κινδύνεψε να πνιγεί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής (19/8).

Το περιστατικό αφορούσε Αιγύπτιο, γύρω στα 30,που ξαφνικά άρχισε να βυθίζεται στο νερό 50 περίπου μέτρα από την ακτή. 

Οι ναυαγοσώστες έδρασαν έγκαιρα χρησιμοποιώντας διασωστικό σκάφος (Jet Ski ) περισυλλέγοντας τον 30χρονο και μεταφέροντας τον στην στεριά με ασφάλεια, χωρίς να χρειαστεί να του παρασχεθούν οι οποιεσδήποτε βασικές πρώτες βοήθειες. 

Ξέρουν την αιτία οι ναυαγοσώστες:

Ο Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι παρόλο που η συγκεκριμένη παραλία είναι από τις πιο ξεβαθες της επαρχίας, οι παραλίγο πνιγμοί στο εν λόγω σημείο, δεν λένε να κοπάσουν και ο κυριότερος λόγος είναι ότι το βάθος των νερών, μεταξύ των κυματοθραυστών(διάκενα)δεν είναι το ίδιο με τον υπόλοιπο πυθμένα της περιοχής αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Δηλαδή, αρκετά πιο βαθύ με αποτέλεσμα οι λουόμενοι (κυρίως από τρίτες χώρες) διαχρονικά, λόγο της απότομης αλλαγής του βάθους να πανικοβάλλονται και να κινδυνεύουν από πνιγμό.

Εισήγηση του Ε.Ν.Ο.Λ είναι όπως η αρμόδια τοπική αρχή, προχωρήσει στην τοποθέτηση πινακίδων σε διάφορες γλώσσες, κυρίως αραβικά (εφόσον τα περισσότερα περιστατικά αφορούν αραβικής καταγωγής λουόμενους) ώστε να τυχαίνουν κάποιας στοιχειώδης πληροφόρησης για την μορφολογία του πυθμένα οι λουόμενοι της περιοχής, αποφεύγοντας έτσι τον αόρατο και υπαρκτό κίνδυνο(απότομο βάθος).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top