ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερχιουρμάν – Ερντογάν - Αρχισαν οι απεργίες στα κατεχόμενα

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερχιουρμάν – Ερντογάν - Αρχισαν οι απεργίες στα κατεχόμενα

Η συντεχνία των εργαζομένων στη «βουλή» κατέρχεται σε επ’ αόριστον απεργία από τις 3 Σεπτεμβρίου ενώ οι 5 συντεχνίες των εργαζομένων στον ευρύτερο «δημόσιο» τομέα ζήτησαν άρση του μέτρου της περικοπής των απολαβών για υπερωριακή απασχόληση, διαφορετικά θα σταματήσουν την υπερωριακή εργασία και θα προσφύγουν στο «ανώτατο» εναντίον του σχετικού «κανονισμού».

Η συντεχνία των εργαζομένων στη «βουλή» (MEC-SEN) ανακοίνωσε ότι η απεργία είναι αντίδραση στα μέτρα που έλαβε η «κυβέρνηση» για αντιμετώπιση της κρίσης και διαπίστωσε – όπως αναφέρει – ότι μέχρι στιγμής κανένα από τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί είναι υπέρ των εργαζομένων είτε στον «δημόσιο» είτε στον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας, να ζητείται αυτοθυσία μόνο από τους εργαζόμενους την ώρα που το «κράτος» εφαρμόζει την πολιτική σφιξίματος των ζωνών.

«Η τελευταία αύξηση στα καύσιμα ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», αναφέρει η ανακοίνωση της συντεχνίας.

Οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 27/08 στα καύσιμα είναι λίγο περισσότερο από την μισή τουρκική λίρα. Όπως γράφει ο τ/κ Τύπος σήμερα, στην βενζίνη 95 και 98 οκτανίων η αύξηση φτάνει τα 55 κουρούς (1 ΤΛ=100 κουρούς) και 58 κουρούς για την γιουροντίζελ και την κηροζίνη.

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί γράφει ότι στήριξη από την Άγκυρα για την αντιμετώπιση της κρίσης ζήτησε ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν που συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την Χαμπέρ Κίπρις, ο κ. Ερχιουρμάν προσπαθούσε εδώ και 3 εβδομάδες να μιλήσει με τον κ. Ερντογάν και συνομίλησε μόνο με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, Φουάτ Οκτάι.

Η Κίπρις ποστασί αναφέρει ότι ενδεχομένως αυτή την εβδομάδα ή την ερχόμενη ο Τουφάν Ερχιουρμάν να μεταβεί στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, ραντεβού που ζήτησε ο ίδιος ο κ. Ερχιουρμάν.

Η Χαμπέρ Κίπρις γράφει ότι η τηλεφωνική επικοινωνία Ερχιουρμάν – Ερντογάν έγινε το Σαββατοκύριακο και ο «πρωθυπουργός» εξήγησε στον Τούρκο Πρόεδρο τα μέτρα που έχουν λάβει και την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στα κατεχόμενα.

Την Τρίτη 28/08 το πρωί, ο κ. Ερχιουρμάν είχε συνάντηση με αντιπροσωπείες των 5 συντεχνιών του «δημοσίου» που χθες είχαν κοινή σύσκεψη για το θέμα των υπερωριών. Οι συντεχνίες ζήτησαν άμεση απόσυρση του σχετικού «κανονισμού» από το «υπουργικό συμβούλιο», δηλώνοντας ότι διαφορετικά θα αρχίσουν από αύριο την αποχή από υπερωριακή απασχόληση και στην συνέχεια θα προσφύγουν στο «ανώτατο δικαστήριο» θεωρώντας τον εν λόγω «κανονισμό» παράνομο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top