ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: «Έφυγε» ο Χριστάκης Κύρου – Στο πένθος οι ναυαγοσώστες της πόλης –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: «Έφυγε» ο Χριστάκης Κύρου – Στο πένθος οι ναυαγοσώστες της πόλης –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με ένα ιδιαίτερο τρόπο εξέφρασε την θλίψη του και τον σεβασμό στο πρόσωπο του Χριστάκη Κύρου, ο Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού.

Ο Όμιλος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζει τη θλίψη για τον χαμό του Χριστάκη Κύρου, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Επαρχιακού Ναυαγοσωστικού Όμιλου Λεμεσού.

Ο Ε.Ν.Ο.Λ αναφέρει στην ανάρτησή του: «Έφυγε από την Ζωή ο Χριστάκης Κύρου. Τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Λεμεσό, η κηδεία του Χριστάκη Κύρου, Ιδρυτή και Πρώτου Προέδρου του Ε.Ν.Ο.Λ, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών. Στην τελετή κατατέθηκαν στεφάνια από τον Επαρχιακό Ναυαγοσωστικό Όμιλο Λεμεσού-Κυπριακη Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών.

Αιώνια σου η μνήμη πρωτοστάτη, πρωτεργάτη και ΔΑΣΚΑΛΕ όλων μας!

Εκ μέρος του Ομίλου, ακολουθεί κείμενο-αφιέρωμα στον κ. Κύρου, από τον Σόλωνα Τάνο στενό φίλο και συνεργάτη του κ. Χ.Κυρου και πρώην Πρόεδρο του Ε.Ν.Ο.Λ

ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΚΥΡΟΥ 1940 - 2018

Είναι με βαθιά θλίψη που έχουμε πληροφορηθεί για τον θάνατο του κ. Χριστάκη Κύρου.

Ο κ. Κύρου, συνέδεσε το όνομα του με την Ναυαγόσωση και κατ΄ επέκταση με όλη την οικογένεια των Ναυαγοσωστών. Γεννήθηκε στις 28.10.1940 στη Λεμεσό και από νεαρή ηλικία κατατάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας από την οποία και αφυπηρέτησε ως αξιωματικός, με τον βαθμό του Υπαστυνόμου. Από το 1960 ασχολήθηκε με την Ναυαγοσωστική και το 1968 του απονεμήθηκε το δίπλωμα του εκπαιδευτή του Βασιλικού Συνδέσμου Ναυαγοσωστικής του Ηνωμένου Βασιλείου (R.L.S.S. U.K.). Το 1979 του ανατέθηκε μαζί με 5 άλλους αστυνομικούς από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, η κάλυψη της θαλάσσιας περιοχής από τον δημόσιο κήπο, μέχρι το Governor’s Beach. Παράλληλα, ο κ. Κύρου ως εκπαιδευτής-εξεταστής, προέβαινε σε διεξαγωγή διαφόρων εκπαιδεύσεων, με σκοπό την δημιουργία υποδομής για ανάπτυξη ενός επίσημου φορέα Ναυαγόσωσης στην πόλη και επαρχία Λεμεσού. Το 1996 σε συνεργασία με διάφορα άλλα άτομα-λάτρεις της Ναυαγόσωσης, ίδρυσε τον Επαρχιακό Ναυαγοσωστικό Όμιλο Λεμεσού, στον οποίο και προήδρευσε του Διοικητικού του Συμβουλίου, μέχρι και την εθελοντική του αποχώρηση το 2002. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, με ομόφωνη του απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου τιμώντας τον σε ειδική τελετή, του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου Προέδρου, εκτιμώντας την πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά του, στον κλάδο της Ναυαγόσωσης του τόπου.

Ο κ. Κύρου ήταν άτομο άμεπτου ηθικής, με ηγετικά προσόντα, μέσα από τα οποία αναδείκνυε το μεγαλείο του χαρακτήρα του. Είναι πραγματικά, μεγάλη η απώλεια για τον κόσμο της Ναυαγόσωσης.

Κύριε Χριστάκη, Καλό σου Ταξίδι εκεί που θα πας και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Εκ. μέρους του Επαρχιακού Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού

Σόλων Τάνος

Πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ

Λεμεσός, 31.08.2018

Δ.Σ Ε.Ν.Ο.Λ»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top