ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Πέραν των 100 ελαστικών στον βυθό της θάλασσας – «Ασυνείδητοι συνήθεις ύποπτοι» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Πέραν των 100 ελαστικών στον βυθό της θάλασσας – «Ασυνείδητοι συνήθεις ύποπτοι» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ρύπανση θαλάσσιας περιοχής καταγγέλλει για ακόμα μια φορά το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι εθελοντές που καθάρισαν τον βυθό της θαλάσσιας περιοχής «Μάλαμα» στο Παραλίμνι, εντόπισαν πέραν των 100 ελαστικών.

Σημειώνονται δε εύλογα ερωτήματα «σε σχέση με την ατιμωρησία που επικρατεί».

Το Κίνημα Οικολόγων ζητά εξηγήσεις και καλεί την Αστυνομία, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αλιείας «να προβούν άμεσα σε έρευνες και ανακρίσεις για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Άλλη μια χρονιά οι ασυνείδητοι συνήθεις ύποπτοι έδρασαν ανενόχλητοι και γέμισαν τον βυθό της θαλάσσιας περιοχής «Μάλαμα» στο Παραλίμνι με ελαστικά, ρυπαίνοντας για άλλη μια χρονιά την θάλασσα.

Σύμφωνα με τους εθελοντές που προέβησαν σε καθαρισμό του βυθού, τα ελαστικά που υπάρχουν στον βυθό είναι πέραν των 100, ενώ μαζεύτηκε ήδη ένας μεγάλος αριθμός (ένας κάλαθος skip).

Όπως καταγγέλλεται από τους εθελοντές φαίνεται ότι κάποιος ή κάποιοι απορρίπτουν συστηματικά και επανειλημμένα μεγάλες ποσότητες ελαστικών, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ατιμωρησία που επικρατεί. Σύμφωνα με τους εθελοντές δύτες, μερικά από τα ελαστικά φαίνεται να έχουν ποντιστεί πρόσφατα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε τις απαιτούμενες εξηγήσεις από τους αρμόδιους. Επίσης καλούμε την Αστυνομία, το Τμήμα Περιβάλλοντος καθώς και Τμήμα Αλιείας να προβούν άμεσα σε έρευνες και ανακρίσεις για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top