ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ: Πού οφείλονται οι πυρκαγιές στα αυτοκίνητα –Κατά πόσον φταίνε τα καύσιμα των κατεχομένων

ΚΥΠΡΟΣ: Πού οφείλονται οι πυρκαγιές στα αυτοκίνητα –Κατά πόσον φταίνε τα καύσιμα των κατεχομένων

Η έξαρση επισκέψεων Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα για λόγους ανεφοδιασμού οχημάτων με καύσιμα, έχει συνδεθεί με τις πυρκαγιές που ξεσπούν σε εν κινήσει οχήματα.

Ουδέν αναληθέστερον, σύμφωνα με ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή και καλούνται να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους περιστατικά.

Αν και δεν είναι θεμιτό να χρησιμοποιούνται καύσιμα περιοχών που δεν υπάγονται στην Κυπριακή Δημοκρατία, εντούτοις τα αίτια φαίνεται να είναι άλλα.

Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν την εμπειρογνωμοσύνη και τοποθετήθηκαν ανεπισήμως στο ThemaOnline, πολλά περιστατικά έχουν να κάνουν με κακές επιλογές των ιδιοκτητών οχημάτων.

«Δυο περιστατικά που παρουσιάστηκαν τελευταίως στο Ζύγι και στη Λάρνακα, με ισάριθμα αυτοκίνητα πολυτελείας, είχαν να κάνουν με ακατάλληλα ελαστικά» μας είπε αρμόδιο πρόσωπο.

Και πρόσθεσε: «Σε αυτές τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, φαίνεται πως τα λάστιχα δεν ήταν τα κατάλληλα και με την τριβή τους με την άσφαλτο –λόγω της σύνθεσής τους- αναπτύχθηκαν υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό προκάλεσε φωτιά, που μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του φτερού του οχήματος, με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες. Σε μια άλλη περίπτωση που σημειώθηκε πρόσφατα με φορτηγό-ψυγείο, η φωτιά είχε να κάνει με τον κομπρεσόρο του ψυγείου που παρουσίασε βλάβη».

Η πηγή μας κατέληξε λέγοντας: «Τα καύσιμα στην προκειμένη δεν διαδραματίζουν ρόλο. Περισσότερο έχουν να κάνουν με τις κακές επιλογές των οδηγών και γενικότερα των ιδιοκτητών των οχημάτων. Δεν χρησιμοποιούν κατάλληλα ανταλλακτικά ή λάστιχα και γενικά δεν συντηρούν όπως πρέπει τα οχήματά τους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top