ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αντίδραση για την επίσκεψη ΥΠΕΞ Γαλλίας και Ολλανδίας – «Άδικη κατάσταση»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αντίδραση για την επίσκεψη ΥΠΕΞ Γαλλίας και Ολλανδίας – «Άδικη κατάσταση»

Η μη συνάντηση του ΥΠΕΞ της Ολλανδίας και της Γαλλίας με την τ/κ πλευρά, κατά την επίσκεψή τους στην Κύπρο, είναι «μη αποδεκτή» κατά τον εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι σε μια σημαντική περίοδο όπου γίνεται η αξιολόγηση του Κυπριακού από τον ΓΓ του ΟΗΕ αλλά και του μέλλοντος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο, η μη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ολλανδίας και της Γαλλίας κατά την επίσκεψή τους στην Κύπρο, με την τ/κ πλευρά «που είναι η μία από τις δύο ίσες πλευρές, υποκύπτοντας στις πιέσεις της ε/κ πλευράς, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Η Ολλανδία και η Γαλλία δεν είναι απλές χώρες, είναι σημαντικές χώρες μέλη της ΕΕ και επιπλέον, η Γαλλία είναι μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ, πρόσθεσε ο κ. Μπουρτζιού.

«Θέλουμε να γνωρίζουν κάποιες χώρες μέλη της ΕΕ που λένε με κάθε ευκαιρία ότι θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού, ότι οι μονομερείς επαφές τους με την ε/κ πλευρά, μη λαμβάνοντας υπόψη την τ/κ πλευρά, δεν συμβάλλουν καθόλου στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Έκανε δε λόγο «για άδικη κατάσταση που ενθαρρύνει περισσότερο προς την κατεύθυνση της μη λύσης την ε/κ πλευρά, η οποία δεν είναι έτοιμη να μοιραστεί με τους Τ/κ την εξουσία και τον (φυσικό) πλούτο και προσπαθεί να διατηρήσει το υφιστάμενο στάτους κβο».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top