ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άγγλος βουλευτής έρχεται στην Κύπρο για τον φόνο στην Αγία Νάπα –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Άγγλος βουλευτής έρχεται στην Κύπρο για τον φόνο στην Αγία Νάπα –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Άγγλος βουλευτής Γκάρεθ Τζόνσον κατεβαίνει στην Κύπρο, σε μια ύστατη προσπάθειά του να λογοδοτήσουν ενώπιον δικαιοσύνης οι δράστες της δολοφονίας του 22χρονου Τζορτζ Λο.

Την σχετική είδηση μεταδίδει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Star, χωρίς να αναφέρεται στο χρονικό σημείο που ο Άγγλος βουλευτής θα έρθει στην Κύπρο («Βουλευτής πετά για Κύπρο προκειμένου να πάρει απαντήσεις για τον ανεξιχνίαστο φόνο Βρετανού» αναφέρει ο τίτλος).

Δημοσιεύονται, ωστόσο, τοποθετήσεις του κ. Τζόνσον, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα στα κατεχόμενα, αλλά δήλωσε αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να λογοδοτήσουν ενώπιον δικαιοσύνης οι δράστες.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του: «Αυτό το έγκλημα είχε οδυνηρές συνέπειες στις ζωές δυο νεαρών ανδρών και στις οικογένειες και τους φίλους τους. Το γεγονός ότι οι κύριοι ύποπτοι είναι ελεύθεροι, το καθιστά ακόμα πιο σοβαρό. Έχω συναντήσεις με αξιωματούχους της Αστυνομίας και της κυβέρνησης και στις δυο περιοχές της Κύπρου, για να διαπιστώσω σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες».

Στο δημοσίευμα, δεν γίνεται κάποιος σχολιασμός από τον συντάκτη, εντούτοις όπως παρατίθενται τα γεγονότα μένουν εκτεθειμένες οι κατοχικές αρχές.

Ο Λο είχε δολοφονηθεί στις 14 Αυγούστου του 2016 δίπλα από νυκτερινό κέντρο της Αγίας Νάπας. Ο 22χρονος ενώ περπατούσε με φιλικό του πρόσωπο δέχθηκαν επίθεση από δυο πρόσωπα. Ο Λο δέχθηκε θανάσιμο πλήγμα στον λαιμό, ενώ ο φίλος του μαχαιρώθηκε τέσσερις φορές στην πλάτη, αλλά επέζησε.

Οι Μεχμέτ Ακπινάλ και Σαλί Αχμέτ που ήταν οι κύριοι ύποπτοι για τη διάπραξη της φονικής επίθεσης, είχαν συλληφθεί από την ψευδοαστυνομία στα κατεχόμενα λίγες μέρες αργότερα για λόγους που δεν είχαν σχέση με τον φόνο του Βρετανού.

Συγκεκριμένα βαρύνονταν με κατηγορίες παραβίασης στρατιωτικής ζώνης και παράνομης εισόδου στα κατεχόμενα. Ο ένας (Τούρκος κουρδικής καταγωγής) είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών εβδομάδων, ενώ ο άλλος (πολιτογραφημένος Βούλγαρος με τουρκική καταγωγή) φυλακίστηκε για 10 μήνες για κατηγορία κατοχής πλαστής ταυτότητας.

«Με την έκτιση των ποινών τους οι δυο άνδρες έμειναν ελεύθεροι και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, αντί να παραδοθούν στην Ελληνοκυπριακές Αρχές» σημειώνει το δημοσίευμα της Daily Star, που αναφέρει ότι είναι άγνωστο πού βρίσκονται οι δυο άνδρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top