ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: Εκδόθηκε διάταγμα και για τους πέντε – Επαρκής η μαρτυρία αστυφύλακα

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: Εκδόθηκε διάταγμα και για τους πέντε – Επαρκής η μαρτυρία αστυφύλακα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε την Τετάρτη (12/9) επταήμερη προσωποκράτηση των πέντε υπόπτων που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση εμπορίας προσώπων μεταξύ αυτών και τρεις αστυνομικοί.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι με τη μαρτυρία του αστυφύλακα της Αστυνομίας δημιουργείται εύλογη υπόνοια για διάπραξη των αδικημάτων και ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους και ότι η περίοδος των επτά ημερών είναι εύλογη με δεδομένο το εναπομείναν ανακριτικό έργο.

Στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε πρόσωπα, τρεις αστυνομικοί ηλικίας 31, 35 και 41 ετών, καθώς και 36χρονος Κύπριος ιδιοκτήτης μπυραρίας και 33χρονη αλλοδαπή από την Μολδαβία.

Οι δυο εκ των προαναφερθέντων αστυνομικών υπηρετούν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, ενώ ο τρίτος είναι οδηγός του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας από τον Ιούλιο του 2018.

«Θεωρώ ότι μέσα από την προσκομισθείσα μαρτυρία δημιουργείται εύλογα η υπόνοια διάπραξης των αδικημάτων που αναφέρονται στην αίτηση» ανέφερε στην απόφασή της η δικαστής Νάντια Μαθηκολώνη, προσθέτοντας ότι με τη μαρτυρία του αστυφύλακα της αστυνομίας δημιουργείται εύλογη υποψία που συνδέει όλους τους υπόπτους με τα αδικήματα.

Η δικαστής είπε ακόμα ότι έχει πειστεί ότι υπολείπεται το ανακριτικό έργο που ανέφερε ο μάρτυρας.

Επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα επηρεασμού μαρτύρων που δικαιολογεί την κράτησή τους.

«Οι προϋποθέσεις για την έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης των υπόπτων πληρούνται και η έκδοση των υπόπτων εκ των πραγμάτων είναι δικαιολογημένη και ευλόγως αναγκαία υπό τις περιστάσεις» σημείωσε.

Απέρριψε δε τη θέση των δικηγόρων των υπόπτων ότι η αστυνομία στρέφεται εναντίον τους λόγω «αλλότριων κινήτρων», κάνοντας λόγο για αστήρικτες και αβάσιμες θέσεις και εισηγήσεις.

Η δικαστής διέταξε επταήμερη προσωποκράτηση των υπόπτων, λαμβάνοντας υπόψιν ότι κρατούνται από χθες, και σημείωσε ότι η περίοδος αυτή είναι εύλογη με δεδομένο το εναπομείναν ανακριτικό έργο, το οποίο, κατά τη δικαστή, «είναι εκτεταμένο».

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία αναμένεται να λάβει καταθέσεις από ακόμα 52 άτομα, 15 εκ των οποίων ανήκουν στο οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον των υπόπτων.

Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι των υπόπτων 1,3,5 ζήτησαν όπως ο χρόνος κράτησης περιοριστεί στις τρεις ημέρες, ενώ οι συνήγοροι των υπόπτων 2 και 4 έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους. Ειδικότερα οι συνήγοροι των υπόπτων 1,3,5 ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως η κράτηση των 8 ημερών είναι υπερβολική και πως ζητήθηκε για «αλλότριους σκοπούς» που δεν σχετίζονταν με τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο συνήγορος του 2ου υπόπτου είπε πως η κράτησή του ζητήθηκε άδικα και χωρίς να υπάρχει σοβαρή μαρτυρία εναντίον του, και ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Ο συνήγορος του 3ου υπόπτου έκανε λόγο για «ισχνή και αδύνατη» μαρτυρία από πλευράς του αστυφύλακα. Στη δική του τοποθέτηση ο συνήγορος του 4ου υπόπτου είπε πως δεν υπάρχει μαρτυρία για αδίκημα με το οποίο να εμπλέκεται ο πελάτης του και ως εκ τούτου δεν πρέπει να κρατηθεί.

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο από τον αστυφύλακα της αστυνομίας, κατά τις βραδινές ώρες της 1ης Αυγούστου η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση στη μπυραρία όπου εργάζονταν οι τέσσερις παραπονούμενες και μεταξύ 2 Αυγούστου και 4 Σεπτεμβρίου λήφθησαν συνεντεύξεις από τις παραπονούμενες.

Κατά το διάστημα που διέρρευσε μεταξύ της 4ης Σεπτεμβρίου και της 11ης Σεπτεμβρίου, που εκτελέστηκαν τα εντάλματα σύλληψης των πέντε υπόπτων, η αστυνομία προέβη σε περαιτέρω εξετάσεις, μεταξύ άλλων, σε παρακολούθηση του τόπου διαμονής των υπόπτων και έρευνα για εξακρίβωση των στοιχείων της 2ης ύποπτης.

ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top