ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις αγορές με έκδοση ομολόγου η Κύπρος – «Πιο εύκολος ο δανεισμός»

Στις αγορές με έκδοση ομολόγου η Κύπρος – «Πιο εύκολος ο δανεισμός»

Στις αγορές με την έκδοση ομολόγου επιστρέφει σήμερα η Κύπρος μετά και την αναβάθμιση της οικονομίας από τους Standard & Poor’s σε επενδυτική βαθμίδα.

Η αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα, στέλνει θετικό μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα και στο εσωτερικό και ενθαρρύνει περαιτέρω την επενδυτική δραστηριότητα, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι σκοπός του δανεισμού από διεθνείς αγορές είναι η διαχείριση και αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου χρέους, με ευνοϊκότερους όρους, δεδομένου ότι οι οικονομία λειτουργεί με πλεονάσματα και δεν υπάρχει ανάγκη για να καλυφθούν οποιαδήποτε ελλείμματα.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ο δανεισμός θα είναι πλέον πιο εύκολος, με χαμηλότερα επιτόκια και θα απελευθερώνει πόρους για αξιοποίηση σε άλλους παραγωγικούς τομείς.

Τη Δευτέρα (17/9) αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για έκδοση ομολόγου ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, με το οποίο θα καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες που λήγουν εντός του έτους.

Δεν αποκλείεται να αντληθούν μεγαλύτερα ποσά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του αποθεματικού ρευστών διαθεσίμων.

Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την Τρίτη (18/9).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top