ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμπιαούρης: «Θα κριθούμε από την ιστορία – Πήγαν στα σχολεία εκπαιδευτικοί» - VIDEO

Χαμπιαούρης: «Θα κριθούμε από  την ιστορία – Πήγαν στα σχολεία εκπαιδευτικοί» - VIDEO

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, υπήρξαν εκπαιδευτικοί που την Τρίτη (18/9) ενώ οι συνάδελφοί τους απεργούν, αυτοί βρέθηκαν στα σχολεία τους.

Ο κ. Χαμπιαούρης φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς στην μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, όπου σχολίασε τα τεκταινόμενα στην παιδεία.

Σε σχόλιο της παρουσίαστριας, Κατερίνας Χριστοφίδου, ότι οι πρώτοι του μήνες στο Υπουργείο Παιδείας έχουν στιγματιστεί με 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών, και αν εκτιμά τώρα ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί ο κ. Χαμπιαούρης εξέφρασε την λύπη του για τις εξελίξεις, ωστόσο ελπίζει αυτά τα δυναμικά μέτρα που έχουν παρθεί να αποτελέσουν την αρχή ενός ευρύτερου διαλόγου για την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και σε διαβουλεύσεις που έγιναν στο παρελθόν τις οποίες θέλει να αφήσει στο περιθώριο, χωρίς να έχει μετανιώσει για ότι συνέβη. Μάλιστα, σχολίασε: «θα κριθούμε από την ιστορία».

Όπως είπε ο κ. Χαμπιαούρης, αυτή την στιγμή δεν έχει σημασία ποιος έκανε λάθος και ποιος όχι, αλλά να αναδειχθεί και να βγει νικητής ο μαθητής και το δημόσιο σχολείο.

«Πράγματι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα» σημείωσε ο κ. Χαμπιαούρης, και συμπλήρωσε ότι: «Τόσα χρόνια, η κάθε Κυβέρνηση διαχρονικά, προσπαθεί να βάλει το δικό της λιθαράκι και να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα. Αλλά αντιλαμβάνεστε όλοι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα», ενώ διερωτήθηκε, 40 χρόνια γιατί δεν έχει κλίσει το θέμα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, γιατί δεν λύθηκε το πρόβλημα με τα μαθησιακά προβλήματα, ή με τα φροντιστήρια;

Όσον αφορά την αποκοπή μισθού από τους απεργούς εκπαιδευτικούς, ο υπουργός ανέφερε ότι ο εργαζόμενος έχει την ελευθερία να απεργήσει, αλλά ο εργοδότης έχει το δικαίωμα της αποκοπής μισθού, ωστόσο δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το τι πρόκειται να συμβεί.

Ο υπουργός σχολίασε επίσης και την πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας για έντυπο που κυκλοφόρησε στους εκπαιδευτικούς που δεν θα απεργήσουν.

Είπε ότι δεν δόθηκε ποτέ τέτοιο έντυπο ή εγκύκλιος στα σχολείο και ότι θα δοθεί μετά την λήξη της απεργίας, γιατί σέβονται την απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων και δεν θέλουν να προκαλέσουν απεργοσπάστες. Μίλησε μάλιστα για παραπληροφόρηση και ζήτησε από αυτούς που έδωσαν την πληροφορία, να δημοσιεύσουν το εν λόγω έντυπο.  

Επιπλέον, ο κ. Χαμπιαούρης, ανέφερε ότι υπήρξαν εκπαιδευτικοί που δεν συμμετείχαν στην απεργία των συναδέλφων τους και βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης (18/9) στα σχολεία όπου εργάζονται. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top