ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Δυο κακόβουλες φωτιές σε δυο μέρες – Σε κίνδυνο ένα από τα σπανιότερα είδη νερόφιδου

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Δυο κακόβουλες φωτιές σε δυο μέρες – Σε κίνδυνο ένα από τα σπανιότερα είδη νερόφιδου

Μέσα σε 48 ώρες δυο πυρκαγιές ξέσπασαν στη λίμνη του Παραλιμνίου, με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, να κάνει λόγω για προσπάθεια εκδίωξης είδους σπάνιου νερόφιδου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος, οι πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Natura 2000 και περιοχή «ΖΕΠ» για προστασία πουλιών στη λίμνη του Παραλιμνίου.

Το Κίνημα κάνει λόγω για απόπειρα από κάποιους να κάψουν τη βλάστηση της περιοχής για να διώξουν τα μικρά νερόφιδα Natrix- Natrix Cypriaca, ένα από τα σπανιότερα είδη νερόφιδου στον κόσμο.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το κίνημα τονίζει πως «αφού ακρωτηριάστηκε ο βιότοπος και μέρος του οικοπεδοποιήθηκε και αφού παρέμειναν στην περιφέρεια του τόσο το σκοπευτήριο όσο και η πίστα motocross, τώρα κάποιοι προσπαθούν να κάψουν την βλάστηση και να διώξουν τα μικρά νερόφιδα Natrix- Natrix».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει πως «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλούμε τις Αρχές και δη την αστυνομία να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο τον υδροβιότοπο, που αποτελεί ένα από τους σπανιότερους φυσικούς πόρους του τόπου μας».

Μ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top