ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Διαφωνία δικαστών για την καταδίκη Τσιχειλίδη – «Τελειωμένος» ο Μαμαλικόπουλος

ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Διαφωνία δικαστών για την καταδίκη Τσιχειλίδη – «Τελειωμένος» ο Μαμαλικόπουλος

Διαφώνησε με τους υπόλοιπους συναδέλφους του, ο δικαστής Μύρωνας Νικολάτος, ως προς την απόφαση για απόρριψη της έφεσης του Τάσου Τσιχειλίδη. Για τον άλλο εφεσείοντα, η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα. 

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Ο δικαστής Μύρωνας Νικολάτος, θεώρησε ότι το Κακουργιοδικείο έσφαλε στην σύνδεση του δεύτερου κατηγορούμενου (Τσιχειλίδη) στο πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην Αγία Νάπα, λόγω της φιλίας του με τον πρώτο κατηγορούμενο Δημήτρη Μαμαλικόπουλο. Επεσήμανε μάλιστα ότι, κατά την δική του κρίση, δεν αποδεικνύεται η συνέργεια του εφεσείοντα στον φόνο, αλλά η συνέργειά του μετά την διάπραξη του εγκλήματος.  

Η έφεση του Τάσου Τσιχειλίδη, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (2 έναντι 1).

Όσον αφορά στην έφεση του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, απορρίφθηκε ομόφωνα και από τα τρία μέλη του Εφετείου. Ως γνωστό, ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος τοποθετήθηκε στην σκηνή του φονικού, από βίντεο που έλαβε η Αστυνομία από τις κάμερες ασφαλείας τόσο από την εκκλησία της Αγίας Νάπας όσο και από γειτονικά καταστήματα και κλαμπ της Οδού Καλυμάτων όπου διεπράχθη το άγριο φονικό και από άλλες μαρτυρίες που τον σύνδεσαν με τα ρούχα που φορούσε εκείνο το βράδυ.

Ο καταδικασθέντας, υποστήριξε ότι υπάρχει αμφιβολία για την μαρτυρία που αναφερόταν στο χρώμα της φανέλας και σε καπελάκι τύπου Jockey, που φορούσε, ενώ εντοπίζει και κενό στην μαρτυρία που αναφέρεται σε σκιά που εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή.  

Το Εφετείο συνεδρίασε την Πέμπτη (20/9) στις 11:30 το πρωί για να απαντήσει στις εφέσεις των δύο κατηγορουμένων.

Χρονικό:

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2014 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου, καταδίκασε για το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας σε πεντάκις ισόβια φυλάκιση, τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και τον Τάσο Τσιχειλίδη.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποινή που επέβαλε ποτέ κυπριακό δικαστήριο.

Το πενταπλό φονικό για το οποίο καταδικάστηκαν οι δύο, διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου του 2012, στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα. Δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ τρεις κύπριοι και δύο ρουμάνοι φρουροί του γνωστού Κύπριου επιχειρηματία Θεοφάνη Θεοφάνους Καλοψιδιώτη. Τον Φίλιππο Λουκαΐδη 33 ετών, τον Μάριο Καραολή 28 ετών, τον Γιώργο Γεωργίου 35 ετών, τον Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και τον Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών.

Ο δράστης είχε εκτελέσει και τα 5 θύματα σε χρονικό διάστημα 19 δευτερολέπτων. Έριξε εναντίον τους 14 φορές με πιστόλι τύπου Glock.    

Μέσα από τη διερεύνηση οι ανακριτικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για «συμβόλαιο θανάτου», το οποίο κλήθηκε να εκτελέσει ο «ΜΑΜ» (Δημήτρης Μαμαλικόπουλος) με τη βοήθεια του «Ντούρου» (Αναστάσιου Τσεχειλίδη).    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Απίστευτη ατάκα Τσεχειλίδη στο Ανώτατο - «Σου την έφερα μ…, πονάει ε;»

ΤΣΕΧΕΙΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: «Ξέρω πολύ καλά ποιος μπήκε στο αυτοκίνητό μου εκείνη την νύχτα» - Έδωσε τηλεφωνικούς αριθμούς - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΜΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Επεισόδιο μεταξύ των καταδικασθέντων στο Ανώτατο – «Εσύ φταις που είμαι εδώ!» - Αναβλήθηκε η διαδικασία

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top